Orhan Ünver "Sapanca Gölü'nü Unesco Mirası Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

Orhan Ünver "Sapanca Gölü'nü Unesco Mirası Yapacağız"

Orhan Ünver "Sapanca Gölü\'nü Unesco Mirası Yapacağız"

Mhp Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver, seçim çalışmaları kapsamında sabah erken saatlerde geldiği Sapanca'da, kapalı Pazaryeri ve esnaf ziyaretlerinin ardından Sapanca gölü kıyısında bir basın açıklaması yaptı.

05.01.2014 12:00

Mhp Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver, seçim çalışmaları kapsamında sabah erken saatlerde geldiği Sapanca'da, kapalı Pazaryeri ve esnaf ziyaretlerinin ardından Sapanca gölü kıyısında bir basın açıklaması yaptı. Orhan Ünver'in basın açıklamasına MHP Sapanca İlçe Başkanı Berat Taner, MHP Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, MHP Sakarya İl Başkan yardımcıları ve çok sayıda partili eşlik etti.

'DÜNYANIN EN ÖNEMLİ İÇME SUYU KAYNAĞI'

Sapanca Gölü'nün Dünya'nın en önemli içme suyu kaynaklarından birisi olduğunu söyleyen Ünver konuşmasına söyle devam etti: "Sapanca gölü 35 yıldır, bilim adamlarımız, siyasetçilerimiz ve kamuoyu tarafından sorunları dile getirildi ve bugüne kadar da bir çözüm bulunamadığı aşikar. Sapanca gölü dünyanın en önemli içme suyu kaynaklarından birisidir. Gölümüzün kurumasından, çekilmesinden, yan sanayi kuruluşlarının gerektiğinden fazla miktarda suyu sanayide kullanmasından, sayıları 17'yi bulan su fabrikasının Sapanca gölünü besleyen kaynakları kendilerine tahsis edilenden fazla kullanması nedeniyle gölde ciddi sorunlar yaşanıyor." diye konuştu.

'GÖLDE CİDDİ ORANDA KİRLİNME VAR'

Gölde ciddi oranda kirlenme meydana geldiğini söyleyen Ünver konuşmasını söyle sürdürdü:

"Gölümüzün ne kadar kirli olduğunu şu yakın çevresine baktığınız zaman daha iyi anlayabilirsiniz. Ben Sapanca gölünün bütün kıyı kesimini gezdim ve inanın gölü bütün kıyı kesimlerinde aynı derecede kirlilik söz konusu. Buradan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyorum. 30 Mart'da biz bu Belediye'yi devralacağız Allah nasip ederse. Ama 30 Mart'a kadar yağmur ve kar yağabilir, bunun sonucunda gölün suyu şu andaki seviyesinden daha fazla yükselebilir. Bu göl suyu yükseldiği zaman, çevresindeki bu pisliklerde gölün içerisinde kalacak. Bu kirliliğin biran önce temizlenmesi gerekiyor." dedi. UNESCO MİRASI YAPACAĞIZ

Sapanca gölüne sahip çıkmak için elinden gelenleri yapacaklarını söyleyen Ünver, "Gölümüze sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sapanca gölünü UNESCO mirası yapıp, bunun için kamuoyu oluşturup, UNESCO marifetliği ile Sapanca gölünü koruma altına alacağız. Bunu açık ve net bir biçimde ifade ediyorum. Çünkü bu göl bizim geleceğimiz, çocuklarımızın ve gelecek nesillerin geleceği, hatta tatlı su ve içme suyu kaynağı olarak Dünya'nın geleceği diyebiliriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orhan Ünver 'Sapanca Gölü'nü Unesco Mirası Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement