Orhangazi'de 2 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavganın Davası - Son Dakika
Güncel

Orhangazi'de 2 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavganın Davası

Orhangazi\'de 2 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavganın Davası

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Karataş ile eşinin ağabeyinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kavgaya ilişkin ilk duruşma yapıldı.

11.02.2015 09:33

Orhangazi ilçesinde, geçen yıl ağustos ayında bir kafeteryada çıkan ve 2 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, maktuller Serkan Karataş ve Fuat İshak'ın yakınları ile sanık Suat İshak'ın avukatı Tayfun Gündoğdu katıldı.

Tanık olarak dinlenilen Fuat İshak'ın eşi Aynur İshak, eşinin kız kardeşi Nermin İshak Karataş'ın, geçen yıl Ramazan Bayramında Serkan Karataş ile kaçarak evlendiğini söyledi.

Bu olaydan sonra eşinin tabanca taşımaya başladığını belirten İshak, "Daha sonra tabanca taşımayı bıraktı. Olay gecesi kim ne söylemişse eşim eve geldi, 'Serkan, Nermin'i dövüyormuş, bütün akrabalarını başına toplamış. Nermin'i almaya gidiyorum' dedi. Tabanca ve av tüfeği alıp evden çıktı, sonra öldüğünü duydum" dedi.

Serkan Karataş'ın kardeşi İlhan Karataş ise olay günü 3 arkadaşıyla Yalova'dan Orhangazi'ye gittiklerini anlattı.

Olayın yaşandığı kafeteryada ağabeyinin tek başına oturduğunu belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Biz yanına gidince iç tarafa geçtik. Oturduktan 10 dakika sonra Fuat İshak yanımıza gelerek tabancayı ağabeyim Serkan'ın kafasına dayadı, 'Seni öldüreyim mi' dedi. Arkadaşımla tabancayı tuttuk ve çekiştirme sırasında tabanca bir el patladı. Tuttuğumuz için kovan dışarı atılmadı. O sırada Suat İshak geldi ve av tüfeğiyle bir metreden ayağıma ateş etti. Vuruldum ve yere düştüm. Ağabeyim ile Fuat, boğuşmaya devam ediyordu. Ağabeyim ayağa kalktığında Suat, av tüfeğiyle onu sol dizinden vurdu. O sırada Fuat'ın belindeki diğer tabancayı ağabeyim Serkan aldı. Önce Fuat'a, daha sonra Nermin'e ateş etti. Ondan sonra Suat, onu göğsünden vurdu. Şikayetçiyim."

Serkan Karataş'ın eşi Nermin İshak Karataş da ağabeyi Fuat İshak'ın, evliliğini bir türlü kabullenmediğini dile getirdi.

Olaydan 21 gün önce Serkan Karataş ile kaçarak evlendikleri bilgisini veren Karataş, şunları söyledi:

"Ailemin para istemesi ya da tehdidi olmadı. Olay günü Serkan ile özel meseleden dolayı tartıştık. Ailem beni almaya geldi. Arabaya bindiğimde, Fuat Ağabeyim binmedi, daha sonra kafeteryaya gitti. Suat Ağabeyim arabayı durdurdu, biz inmedik. 5 dakika sonra silah sesi geldi. Silah sesleri çoğalınca biz de gittik. Fuat Ağabeyimi ortaya almışlar. Fuat Ağabeyim yere düştü. Eşim beni gördü. Bana ateş edince vuruldum. Fuat'a ateş eden de eşim Serkan'dı. Benden sonra 2-3 el, eşim Suat'a ateş etti. Sonra bir el, Suat Ağabeyimin av tüfeği patladı, Serkan yere düştü. Daha sonra sağlık ekipleri ve polisler geldi."

Avukat Gündoğdu, Suat İshak'ın tedavisinin bir aya kadar tamamlanacağını ve gelecek duruşmada mahkeme salonunda hazır bulunacağını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Orhangazi ilçesinde, 21 Ağustos 2014'te, Tekke Mahallesi'nde TOKİ Konutları mevkisindeki kafeteryanın bahçesinde, aynı masanın etrafında oturan ve aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişi arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir süre yumruklaşan gruptaki bazı kişiler, daha sonra tüfek ve tabancalarla birbirlerine ateş etmeye başlamıştı. Bahçede, 39 yaşlarındaki Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Serkan Karataş ile eşinin ağabeyi Fuat İshak, olay yerinde yaşamını yitirmişti. Olayda yaralanan İlhan Karataş (30), Suat İshak (46) ve Nermin İshak Karataş (37), sağlık ekiplerince kaldırıldığı Bursa'daki hastanelerde tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edilmişti. Suat İshak, Serkan Karataş'ı öldürdüğü iddiasıyla mahkemece tutuklanmıştı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orhangazi'de 2 Kişinin Öldüğü Silahlı Kavganın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement