Orman İşletmesi Yaban Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Orman İşletmesi Yaban Hayvanlarını Unutmadı

Orman İşletmesi Yaban Hayvanlarını Unutmadı

Bursa’nın İnegöl ilçesine yiyecek için bir ayının ayının inmesinin ardından hayvanseverler devreye girmeye başladı.

09.01.2014 15:14

Bursa'nın İnegöl ilçesine yiyecek için bir ayının ayının inmesinin ardından hayvanseverler devreye girmeye başladı. Kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için ormana yem bırakılıyor.

İDOHA ve belediye işbirliği ile başlayan çalışmaların ardından İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kışın yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için bin 500 rakımda ormana yem bıraktı. Ekipler araçlarla Kocayayla mevkiindeki alana yonca, buğday ve ekmekten oluşan yiyecekleri bıraktı.

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, yaban hayatını koruma çalışmaları kapsamında bin 500 rakımda yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yem bırakıldığını bildirdi. Çolak, "Orman İşletme Müdürlüğümüzün asli görevi, ormanları korumak, geliştirmek ve ormanları planlı bir şekilde işleterek ormandan toplumun çok yönlü faydalanmasını sağlamak. Ormanları korumak ifadesi çok geniş bir kavramdır. Korumanın içerisine ormanda bulunan canlı cansız tüm varlıklar girmektedir. Doğal hayatın korunması ve devamlılığının sağlanması görevlerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'yabanıl meyveli orman ağaçları' eylem planı kapsamında 2012-2013 yıllarında ormanlara 60 bin fidan dikildiğini hatırlatan Çolak, "Asıl maksat, yaban hayvanlarının doğal ortamlarında zor şartlarda beslenebilmesini sağlamaktır. Bu çalışmanın yanında kışın belli bölgelerde yaban hayvanlarını yemleme çalışmaları devam ediyor. Doğaseverler ve Yaban Hayvanlarını Koruma Dernekleri ellerinden geldiğince bu çalışmalara katkıda bulunuyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman İşletmesi Yaban Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement