Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Müslüman Seleka milisleri, Bouca kentinin kontrolünü ele geçirdi.

23.04.2014 01:03

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu, Bouca kentini kontrol altına aldıklarını açıkladı.

Adını vermek istemeyen "Hafız" lakaplı Seleka generali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seleka'nın, büyük bir direnişle karşılamadan başkent Bangui'ye 290 kilometre uzaklıktaki Bouca'yı kontrol altına aldığını, çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun ise kentten kaçtığını belirtti.

Yeni hedeflerinin Anti-balakaların kalesi Bossangoa olduğunu ifade eden general, Afrika ülkeleri öncülüğündeki barış gücü (MISCA) ve Fransız güçleri Sangaris ile çatışmaya girmek istemediklerini, sadece Anti-balakaları kentten çıkartmayı amaçladıklarını söyledi.

Anti-balakaları "bir grup yol kesici" olarak nitelendiren general, "Kışlalarda 4 ay geçirdik ama baktık ki çözüm yok, Anti-balakalar kontrol edilemiyor. Başta saygılı davrandık ancak Anti-balakalar hiçbir şeye saygı göstermiyor" ifadesini kullandı. - Bangui

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement