Ortaca'da Kedi Evi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ortaca'da Kedi Evi Yapıldı

Ortaca\'da Kedi Evi Yapıldı

Ortaca Belediyesi ve Hayvan Dostları Derneği işbirliğinde sokak kedileri için kedi evi yapıldı.

09.01.2014 22:20  Güncelleme: 22:24

Ortaca Belediyesi ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) işbirliğinde sokak kedileri için kedi evi yapıldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların kışın uygun olmayan ortamlarda kaldıklarını, onlara sıcak bir yuva sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

20 kedinin barınabileceği kedi evi yaptıklarını ve Terziler Mahallesi Soğukkuyu Sokak'taki boş alana yerleştirdiklerini anlatan Karaçelik, "Hayvanlar kendi iç güdüleriyle buraya gelecekler. İlçenin diğer yerlerine de bu gibi barınaklar bıraktığımızda sokak hayvanlarımız kışın olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek" dedi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen de sokak kedilerinin evle sıcak bir yuvaya kavuşacaklarını bildirdi. Kedilerin çoğu kez sokakta köpekler tarafından parçalandığını dile getiren Dağdelen, "Eskiden her evin yanında bir dam veya samanlık türü yerler vardı. Şimdi şehirleşmeyle bunlar ortadan kalktı" diye konuştu.

Sokakta çeşmelerin olmadığını, bu nedenle de hayvanların mağdur olduğunu ifade eden Dağdelen, insanların sokak hayvanlarına yardımcı olmalarını istedi.

-kedi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortaca'da Kedi Evi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement