Ortak Sol Aday ODTÜ'lü Akademisyen ve Emekçiler ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ortak Sol Aday ODTÜ'lü Akademisyen ve Emekçiler ile Buluştu

Ortak Sol Aday ODTÜ\'lü Akademisyen ve Emekçiler ile Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bağımsız Sol Aday Kaya Güvenç ODTÜ'de akademisyenler ve üniversite emekçileri ile buluştu.

27.03.2014 08:57

Özcan Kaya Güvenç'in yaptığı söyleşi emekçilerin yoğun katılımı ve ilgisi ile gerçekleşti. Söyleşi Kaya Güvenç`in yaşam hakkı, barınma hakkı, ulaşım hakkı gibi temel haklara ilişkin bakış açılarını anlatmasıyla başladı. Bu bağlamda mevcut yönetim tarafından gasp edilen haklar üzerinde duruldu.

Ortak Sol Aday Özcan Kaya Güvenç aynı zamanda sosyalist belediyeciliğin yereldeki örgütlenmelerle kurulabileceğini vurguladı.

ODTÜ emekçilerinden gelen soru ve önerilerinden ise öne çıkanlar, öncelikle hazırlanan tanıtım kitapçıklarında sosyalizm vurgusunun arttırılması ve ancak örgütlü hareket eden bir toplumda kazanımların elde edilebileceği paylaşılmasıydı. Belediye Başkanı olduğu zaman taşeron işçiler konusunda ne yapacağı sorulan Kaya Güvenç, "taşeron çalışmanın bitirileceğini, şuan dahi belediye işçilerinin kadrolu çalıştırılabilecek imkanların olduğunu" belirtterek ayrıca taşeron çalıştırılmanın tamamen son bulması için de hak mücadelesinin de destekleneceğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortak Sol Aday ODTÜ'lü Akademisyen ve Emekçiler ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement