Osmanlı Eserleri Sıfır Bedelli Müzayedede Satılacak - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Eserleri Sıfır Bedelli Müzayedede Satılacak

Osmanlı Eserleri Sıfır Bedelli Müzayedede Satılacak

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait bazı eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırmayla satışa sunulacak.

06.08.2014 12:11

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait bazı eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırmayla satışa sunulacak.

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi tarafından 16 Ağustos'taki müzayede, özel davetlilerin ve koleksiyonerlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Müzeyedede 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, tespih ve baston koleksiyonları, karaflar, yemek takımları, Süleymaniye işi damgalı ibrik, Osmanlı polis palaskası, Arapça el yazması şiir kitabı, ayetlerle dekorlu kemik mücevher kutusu, tılsımlı gömlek ve Abdülfettah Efendi'ye ait Zerendud hat levhanın da aralarında bulunduğu 130 parça satışa sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin, haziran ayında ilkini gerçekleştirdikleri sıfır bedelli müzayedenin gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, bu müzayedeyi düzenlemekteki amaçlarının, antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak olduğunu kaydetti.

Gültekin, müzayededeki tüm eserleri bedelsiz satışa sunulacağını aktararak, "Eserler sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyor. Koleksiyonerlerin ve antika severlerin yanı sıra her müzayedemizde yeni katılımcılar görüyoruz. Bu artan ilgi, antika kültürünün gelişmesi adına bizleri memnun ediyor. Tarih kokan bu nadide eserlerin yeni nesillere aktarılması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Eserleri Sıfır Bedelli Müzayedede Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement