Özal Köyünde İçmesuyu Sevinci - Son Dakika
Güncel

Özal Köyünde İçmesuyu Sevinci

Özal Köyünde İçmesuyu Sevinci

Belediye Başkanı Ahmet Çakır köylünün sevincine ortak oldu.

20.09.2013 17:09

Merkeze bağlı Özal Köyünde yaşanan içme suyu sorunu, Malatya Belediyesi'nin devreye girmesiyle çözüme kavuşturuldu.

İl Özel İdare Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Özal Köyü'nde yaşanan su sorununun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a iletilmesinin ardından başlayan çalışmalar tamamlanarak, köye içme suyu verilmeye başlandı.

İçme suyunun köye verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Özal köyüne giderek, köylülerin sevincine ortak oldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Özal Köyü ziyaretine, Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ile birlikte bazı daire müdürleri de katıldı.

Muhtardan teşekkür

İçme suyunun Özal Köyüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Özal Köyü Muhtarı Bayram Şekeroğlu, sorunun çözülmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya milletvekilleri, Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katkıları olduğunu belirterek, Malatya Belediyesi ile Özel İdare Genel Sekreterliği'nin çalışmaları sayesinde kısa sürede sorunun çözüldüğünü söyledi.

Çakır: Vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak

Özal Köyünün hava alanı yolu üzerinde, Malatya merkezine 15 km. uzaklıkta olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özal köyünün Malatya'ya gelenleri karşılayan ilk yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Köyün toplam 350 haneden oluştuğunu vurgulayan Başkan Çakır, "Köyümüzün ilk olarak ulaşım sorunu vardı. Otobüs seferleri başlatarak bu sorunu ortadan kaldırdık. İçme suyu sorununu ise Özel İdare Genel Sekreterliğiyle beraber yaptığımız ortak çalışmayla çözdük. 13 km. içme suyu şebekesi döşeyerek vatandaşlarımızın içme suyundan yararlanmasını sağladık. İşin malzeme kısmını Malatya Belediyesi olarak biz üstlendik. Yapım işini ise Özel İdare üstlendi. İşin toplam maliyeti 320 bin lira. Bunun 220 bin lirası malzeme, 100 bin lirası ise yapım işi. Artık vatandaşlarımızın günlük hayatı daha da kolaylaşacak. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaya'dan, Başkan Çakır'a teşekkür

Kısa bir süre zarfında Özal Köyünün sorunlarını, Malatya Belediyesiyle ortaklaşa yapılan çalışma sonucu çözdüklerini dile getiren Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Köy halkının mutluluğu

Mutlulukları gözlerinden okunan Özal Köyü sakinleri ise yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiler. Köyde bulunan vatandaşlar içme suyunun israf edilmemesi ve kaçak kullanımın önüne geçmek için topluca abone işlemleri yapacaklarını da ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özal Köyünde İçmesuyu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement