(Özel Haber) Bilinçsiz Kullanılan Kortizonlu Damlalar Göze Zarar Verebilir - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Bilinçsiz Kullanılan Kortizonlu Damlalar Göze Zarar Verebilir

(Özel Haber) Bilinçsiz Kullanılan Kortizonlu Damlalar Göze Zarar Verebilir

International Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Nezih Özdemir, "Gözde oluşan kızarıklığı, enfeksiyonu gidermek için bilinçsizce kullanılan kortizonlu damlalar, göze çok ağır zararlar verebilir."

13.05.2013 12:24

International Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nezih Özdemir, "Gözde oluşan kızarıklığı, enfeksiyonu gidermek için bilinçsizce kullanılan kortizonlu damlalar, göze çok ağır zararlar verebilir. Doktor kontrolünde damla kullanın" dedi.

Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan bazı göz enfeksiyon hastalıkları olduğunu, bunlardan en önemli olarak görülen adenovirüslerin çok ağır seyrettiğini açıklayan International Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nezih Özdemir, "Bu virüs uzun süreli tedavi gerektiriyor ve kalıcı görme kayıpları da bırakabiliyor. Genel olarak tüm göz enfeksiyon bulguları kırmızı göz, çapaklanma, göz kapaklarında şişme, bulanık görme gibi şikayetlerle başlıyor" şeklinde konuştu.

"TEMİZ OLMAYAN HAVUZ TEHLİKELİ"

Enfeksiyonlarda en önemli özelliğin bulaşıcılık olduğunu belirten Op. Dr. Özdemir, "Özellikle göz enfeksiyonu olan kişiyle aynı yerde bulunmanız, havayı solumanız bile bu virüslerin ve bakterilerin bulaşmasına neden olabiliyor. ya da ortak kullanılan bazı şeyler varsa dokunmak, temas etmek, aynı havluyu kullanmak, aynı malzemeyi elinize almak gibi durumlarda da kolaylıkla bulaşma olabiliyor" diye konuştu. Op. Dr. Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

"Yazın gelmesiyle birlikte deniz ve havuza girerken de dikkatli olmak lazım. Deniz çok önemli olmasa da havuzların temiz olmaması çok önemli enfeksiyonlara sebep olabilir. Hatta sadece bakteri enfeksiyon ya da virüs enfeksiyon değil bazı parazitler de göze yerleşebilir. Havuzlarda dikkat etmemiz gereken şey temizlik ve en ufak bir şikayette uzmana başvurun. Bakteriyel virüs veya diğer patojen ne ise ona bağlı olarak görme kaybı yapabilir."

"KORTİZONLU DAMLALAR İKİ UCU KESKİN BIÇAK GİBİ"

Bir diğer dikkat edilmesi gereken şeyin de halk arasında çok sık görülen kızarık göz olayı olduğunu söyleyen Op. Dr. Özdemir, "Çoğunlukla alerjik gözlerde rastladığımız bir hadise. Ama her kızarıklık tedavi gerektirmez. Şikayetleri geçmeyen, uzun süren kişilerin doktora başvurması gerekir. Yanlış olan bazı şeyleri de yapmamak lazım. Kızarıklık için halk arasında alışagelmiş limonsuyu sıkmak gibi yanlış bilgiler gözü daha çok tahriş edebilir. İlaç tedavileri mutlaka doktor kontrolünde olmalı. Gereksiz yere damla, antibiyotik kullanmak bazen göze zarar verebilir. Halk arasında yaygın kullanılan kortizonlu damlalar da var. En ufak bir şikayette göze damlatılan, kızarıklığı gidermek için, enfeksiyonu gidermek için damlatılan kortizonlu damlalar çok yanlış. Kortizonlu damlalar iki ucu keskin bıçak gibi. Göze bazen yardımcı olabildiği gibi bazen çok ağır zararlar da verebilir. Bu tip damlalar mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Bilinçsiz Kullanılan Kortizonlu Damlalar Göze Zarar Verebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement