(Özel Haber) Ufk Yönetim Kurulu Üyesi Başaran."Fiskobirlik'in Üyelerinden ve Ortaklarından Fındık... - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Ufk Yönetim Kurulu Üyesi Başaran."Fiskobirlik'in Üyelerinden ve Ortaklarından Fındık...

(Özel Haber) Ufk Yönetim Kurulu Üyesi Başaran."Fiskobirlik\'in Üyelerinden ve Ortaklarından Fındık...

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, FİSKOBİRLİK'in ortaklarından fındık almasının son derece uygun olduğunu söyledi.

11.07.2012 11:54

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, FİSKOBİRLİK'in ortaklarından fındık almasının son derece uygun olduğunu söyledi.

Başaran yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in ortaklarına yönelik hizmet etmesini beklediklerini belirterek, "Ortaklar olarak bizler de FİSKOBİRLİK'in fındık alması yönünde beklenti içersindeyiz. Fakat yaklaşık 5 yıldan buyana FİSKOBİRLİK yönetimi fındık alımı gibi bu tür açıklamalarda bulunuyorlar. Dolayısıyla FİSKOBİRLİK bu tür çıkışları yapıp, gerçekleştirmedikleri durumda güvenilirlikleri kalmamıştır. Dolayısıyla FİSKOBİRLİK çok samimi ise üreticinin şu sıkışık durumunda hasada başlamadan önceki ihtiyaçlarını karşılama anlamında avans dağıtmalıdır ki, gerçekten samimi olduğunu, gerçek anlamda fındık alacağını görelim" dedi.

FİSKOBİRLİK'in fındığı piyasa fiyatları üzerinden gerçek değerinde, üreticiyi tatmin eden bir fiyatla alması gerektiğini ifade eden Başaran, "Bunun için de FİSKOBİRİK'in en az 5 buçuk 6 TL'den piyasaya girmesi gerekir. Serbest piyasa şartlarında alım yaparsa bu fiyatları verebileceğini düşünmüyorum. FİSKOBİRLİK eğer üreticisinin kurumuysa üreticisini üzmeyecek bir fiyatla alıma geçmelidir. Ama benim şahsi kanaatim böyle bir ihtimal yok" diye konuştu.

Fındık rekoltesinin resmi anlamda açıklanmadığını, ancak tahminen 700 bin ton gibi bir rekolte olduğunu belirten Başaran, "Bu rekolte çok doğru hesaplanmış bir rekolte değil, özellikle Samsun havzasındaki rekolte şişirilmiş bir rekolte. Arz fazlası gerekeceği bir durumda bakanlığın özellikle tekrar TMO'yu devreye sokmasında fayda vardır. Eğer arz fazlası fındık alınmayacaksa, alan bazlı desteğin hemen açıklanması gerekmektedir. 3 yıllık alan bazlı destekleme 2011'de sona ermişti. Bizim amacımız bu desteğin 2015'e kadar uzatılmasıdır. İnşallah bu gerçekleşir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Ufk Yönetim Kurulu Üyesi Başaran.'Fiskobirlik'in Üyelerinden ve Ortaklarından Fındık... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement