Özgür-Der, Suriye'de Ortaya Çıkan Vahşet Fotoğrafları Nedeniyle Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der, Suriye'de Ortaya Çıkan Vahşet Fotoğrafları Nedeniyle Eylem Yaptı

Özgür-Der, Suriye\'de Ortaya Çıkan Vahşet Fotoğrafları Nedeniyle Eylem Yaptı

Özgür-Der üyesi bir grup, Suriye’de yaşanan vahşetin ortaya çıkan fotoğraflarını protesto etti.

21.01.2014 17:14

Özgür-Der üyesi bir grup, Suriye'de yaşanan vahşetin ortaya çıkan fotoğraflarını protesto etti. Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, Suriye'ye giden yardım Tırlarının durdurulmasını eleştirdi.

Özgür- Der üyesi çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 300 kişilik grup Suriye'de ortaya çıkan vahşetin fotoğraflarını protesto etmek için Fatih Camii'nde toplandı. Fatih Camii'nde ikindi namazını kılan grup, namazın ardından avluda toplanarak, Saraçhane Parkı'na yürüdü. Kadınların başı çektiği yürüyüşte Arapça ve Türkçe sloganlar atıldı. "Şehitlerin kanı işkenceyi boğacak", "Zulme karşı direneceğiz", "Müslüman vahşete sessiz kalamaz" sloganlarıyla yürüyen grup, "Tırları durdurup yardımları engellemeye kalkanlar vahşetin fotoğraflarına bakın ve utanın", "Beşar Esed Cenevre'ye değil, savaş suçu mahkemelerine", "Suriye halkının, silah dahil tüm taleplerini karşılamak insanlık görevidir" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, "Esed bir zalim ama Esed'in zulmüne hukuken, ahlaken herhangi bir biçimde kılıf aramaya yeltenmek Esed'in zulmünü aratmayacak bir zulümdür. Güya Tırları durduruyoruz diyerek aslında Suriye'deki katliama destek veriliyor. Güya Tırların önünü kesiyoruz. Suriye'de savaş büyümesin diyerek AK Parti hükümetinin Suriye politikalarını iflasa sürüklemek ve bir taraftan El Kaide'yle bağlantılarıyla kurmaya çalışarak yarın öbür gün hükümet aleyhinde bir kapatma davasının önünü açmaya dönük teşebbüsler olduğunu görüyoruz ve bu teşebbüsler içinde adı paralel yapı olanlarında, Kemalist olanların da, ulusalcı olanların, solcu olanlarında yarış halinde ittifak ettiklerini görüyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgür-Der, Suriye'de Ortaya Çıkan Vahşet Fotoğrafları Nedeniyle Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement