Özgür Özel'den Basın Özgürlüğü Mesajı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Özgür Özel'den Basın Özgürlüğü Mesajı

05.05.2026 21:10

CHP lideri Özgür Özel, basın özgürlüğü için mücadele edeceklerini açıkladı.

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajında, "Basın özgür değilse demokrasi nefessiz kalır. Biz, gerçeğin sansürlenmediği, gazetecilerin hapse atılmadığı bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Bir daha hiç kimsenin ele geçiremeyeceği bir medya düzenini gazetecilerle birlikte kuracağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel, şunları kaydetti:

"Basın özgür değilse demokrasi nefessiz kalır. Ülkemizin Basın Özgürlüğü Endeksi'nde, 180 ülke arasında 163'üncü olması, adaletin ve demokrasinin halinden ayrı değildir. Biz, gerçeğin sansürlenmediği, gazetecilerin hapse atılmadığı bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Bir daha hiç kimsenin ele geçiremeyeceği bir medya düzenini gazetecilerle birlikte kuracağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel'den Basın Özgürlüğü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement