Özkasnak'a Tutuklama Talebi - Son Dakika
Güncel

Özkasnak'a Tutuklama Talebi

Özkasnak\'a Tutuklama Talebi

28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve 3 emekli asker hakkında tutuklama talebi çıktı.

20.04.2012 18:44  Güncelleme: 22:39

28 Şubat soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 5 kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan, dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu 5 zanlı, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu muvazzaf askerler bugün emniyetteki sorgularının ardından Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmişti. Zanlılar daha sonra savcılık sorgulaması için adliyeye götürülmüştü.

"TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ"

Özkasnak, 2000 yılında kadro yetersizliğinden emekli edildi. 28 Şubat olmasaydı 1999 seçimlerinde bu neticenin alınamayacağını savunan Özkasnak, 28 Şubat 1997 müdahalesinin 'post-modern darbe' olduğunu söylemişti. Özkasnak, 28 Şubat için "Post-modern darbe, tereyağından kıl çeker gibi, eski darbelere benzemeyen bir şekilde hiç kan akıtmadan, hiç kimseyi üzmeden, gayet usulüne uygun bir şekilde demokratik uygulamalarla, MGK tarafından da benimsenerek, devletin başındaki en büyük insandan ilgili bakanlıklara kadar hepsi de dahil edilerek, hatta halkımız ortak edilerek, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla, çok başarılı bir şekilde yürütülen bir süreçtir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özkasnak'a Tutuklama Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement