Pakistan'da Müşerref'in Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Müşerref'in Yargılanması

Pakistan\'da Müşerref\'in Yargılanması

Eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in "vatana ihanet" suçundan yargınlanması için ilk adım atıldı.

12.12.2013 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, "vatana ihanet" suçundan yargınlanmasının başlatılması için hükümet tarafından mahkemeye dilekçe gönderildi.

Federal hükümet, Müşerref'in, anayasanın 6. maddesi gereği vatana ihanet suçundan yargılanmasının başlatılması için mahkemeye dilekçesini sundu. Müşerref'in yargılanmasınan, Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin seçtiği 3 üyeli özel bir heyet tarafından önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisasr Ali Han, geçen ay, 2007 yılında ilan ettiği olağanüstü hal ve anayasanın askıya alınması nedeniyle Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin, Müşerref'le ilgili incelemesini tamamladığını, Müşerref hakkında anayasanın 6. maddesi uyarınca "vatana ihanet" suçundan dava açılacağını söylemişti.

Pakistan Anayasası'nın 6. maddesi, anayasanın herhangi bir şekilde askıya alınmasını veya lağvedilmesini vatana ihanet olarak tanımlıyor.

Pervez Müşerref, geçen mayıs ayındaki genel seçimlere katılmak üzere ülkesine geri dönmüş ancak daha sonra ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Hakkında açılan 4 ayrı davanın sonuncusu olan "Lal Mescid" operasyonundan da kefaletle serbest kalan Müşerref'e, bu kez de hükümet tarafından "vatana ihanet davası" açma kararı alınmıştı. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Müşerref'in Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement