Pakistan'da Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Sokağa Çıkma Yasağı

Pakistan\'da Sokağa Çıkma Yasağı

Kuzey Veziristan'da geçen çarşamba düzenlenen intihar saldırısının ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor Bannu'da binlerce kişi Mir Ali'deki evlerine dönebilmek için yasağın kaldırılmasını bekliyor.

23.12.2013 13:50

MUBASSHIR MUSHTAQ - Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde çarşamba günü bir askeri kontrol noktasını hedef alan intihar saldırısının ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Askeri ve yerel kaynaklar, Kuzey Veziristan'ın Mir Ali bölgesi ve civarında, Taliban militanlarının gizlendiği sanılan bölgelerin havadan hedef alındığını bildirirken, görgü tanıkları, Mir Ali'nin Manan Kot bölgesinde güvenlik güçlerinin ateşlediği bir top mermisinin evlerden birinin üzerine düşmesi sonucu iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Mir Ali yakınlarındaki askeri kontrol noktasını hedef alan ve 5 askerin ölümüne, 42 kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırısına güvenlik güçlerinin misillemesi sonucunda, beş gün içinde çoğu sivil 70 civarında kişinin öldüğü belirtiliyor.

Yasağını kaldırılmasını bekliyorlar

Binlerce kişiyse komşu Bannu bölgesinde, Mir Ali'deki evlerine dönebilmek için sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını bekliyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Gulrez Khan, Abu Dabi'de işçi olarak çalıştığını ve Pakistan'a uzun süredir uzak kaldığı yakınlarını görebilmek için geldiğini söyledi.

Uçağı Peşaver'deki havaalanına indiğinde ailesini göreceği için çok heyecanlandığını belirten Gulrez Khan, "Ama bu sokağa çıkma yasağı bütün heyecanımı bitirdi" diye konuştu.

Nasir Khan da çocuğunu doktora götürmek için geldiği Bannu'dan, sokağa çıkma yasağı yüzünden evine dönemeyenlerden.

Beş gündür bir otele para ödemek zorunda kaldığını belirten Nasir Khan, bir yandan çocuğu diğer yandan evdeki aile üyeleri için endişe ettiğini söyledi.

Taliban'dan uyarı

Öte yandan Pakistan Talibanı (TTP) orduya "Taliban'a karşı müdahale adı altında sivilleri öldürmeyi ve onların mallarına zarar vermeyi durdurması" uyarısında bulundu.

TTP sözcüsü Şehidullah Şahid, gizli tutulan bir bölgeden medyaya gönderdiği mesajda, "Masum sivillere yönelik operasyonlarını durdurması için hükümete ve güvenlik güçlerine 18 saat verdiklerini" bildirdi.

Ordu, intihar saldırısının ardından düzenlenen baskın ve havadan müdahalelerde 43 militanın öldürüldüğünü ileri sürüyor. AA'ya bilgi veren güvenlik kaynakları, sokağa çıkma yasağının duruma göre bu akşam kaldırılabileceğini belirtiliyorlar. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement