Pakistan'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan ABD'ye Tepki

Pakistan\'dan ABD\'ye Tepki

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi, ABD'nin insansız uçaklarla Pakistan topraklarında düzenlediği saldırıların hukuki olmadığını söyledi.

06.02.2013 09:26

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Sherry Rehman, ABD'nin insansız uçaklarla Pakistan topraklarında düzenlediği saldırıların hukuki olmadığını söyledi.

Bir Amerikan gazetesine konuşan Rehman, ABD saldırılarının hukuki dayanağının bulunmadığını ve Pakistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirtti.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki bölgelerde insansız uçaklarla saldırı düzenleyen ABD ile aralarında hiçbir anlaşma bulunmadığını vurgulayan Rehman,İslamabad yönetiminin istemeyerek bu saldırılara göz yumduğunu kaydetti.

Rehman, Amerikan saldırılarının iki ülke arasındaki ilişkileri çok olumsuz etkilediğine işaret ederek, bu saldırıların kamuoyunda büyük tepkilerle karşılandığına dikkati çekti.

ABD, 2004 yılından beri Taliban ve El-Kaide militanlarını gerekçe göstererek Pakistan topraklarında saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda 900 kadarı sivil 3200 kişinin öldüğü ifade ediliyor.

Muhabir: Erkan Yiğitsözlü

Yayıncı: Şermin Coşkun - İSLAMABAD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'dan ABD'ye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement