Panayır'ın Sorunları Çözülüyor - Son Dakika
Güncel

Panayır'ın Sorunları Çözülüyor

Panayır\'ın Sorunları Çözülüyor

Dündar, "Panayır'ın Sorunlarını Yeni Yasa İle Çözeceğiz" Başkan Dündar Panayır'ı dinledi!

20.09.2012 11:45

'Başkan Mahallenizde' programları çerçevesinde Panayır Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallenin doğalgaz, elektrik ve su sorunun çözümü için yeni bir imar planı çalışması yapılacağını müjdeledi. Dündar, "Mevcut yasalarla bu sorunun çözümü çok zor ancak, biz bu sıkıntıyı aşmak için, mahallede kentsel dönüşümü belli planda uygulayarak, sizlerin bu sıkıntısını en kısa sürede çözeceğiz" dedi.

Halkın içinde, halk için belediye anlayışıyla hareket eden ve ilçede sokak sokak dolaşıp vatandaşların sorunlarını dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 'Başkan Mahallenizde' programı çerçevesinde Panayır mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve bürokratları, mahalle muhtarı ve ihtiyar heyeti ile birlikte mahalleyi gezen Dündar, kendisine en çok iletilen sorunlardan olan konutlardaki doğalgaz, su ve elektrik gibi sıkıntılarla ilgili olarak net konuştu. Dündar, "Bu sorunların mevcut yasalar çerçevesinde çözümü mümkün değil. Bunun için kentsel dönüşüm modeli, Panayır mahallemizde belli planlarla uygulanıp, mahalledeki imar planları bir düzene sokulacak. Ardından da elektrik, su ve doğalgaz gibi, vatandaşlarımızın temel sorunları da tek tek çözüme kavuşturulacak" dedi.

Bursa'nın en temel sorunlarından birinin kaçak yapı olduğunu, Panayır Mahallesi'nde de ruhsatsız yapılaşmadan kaynaklanan bir takım sorunlar olduğunu ifade eden Dündar, "Bursa'daki kaçak yapılarla ilgili, gerek ilçe belediyelerinin, gerekse Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut yasalar çerçevesinde yapabileceği bir şey yok. Ancak, adım adım belli bölgelerde bu imarı uygulayarak hem kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Hem de başta doğalgaz, elektrik, su olmak üzere, okul ve yol gibi ihtiyaçları halkımızın hizmetine sunabileceğiz" dedi. Başkan Dündar'ın Panayır mahallesindeki gezesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalle Muhtarı Dursun Kara ve ihtiyar heyetinin de eşlik ettiği gezide Dündar, kahvelerdeki vatandaşlarla tek tek tokalaşıp, yaşlıların ellerinden öptü. Çevresini saran ve kendisine büyük ilgi gösteren çocuklarla birlikte fotoğraf çektirip onlara boyama kitabı ve kalem hediye eden Dündar, mahallede bulunan Cem Evi'ni de ziyaret edip, yöneticilerinden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Panayır'ın Sorunları Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement