Paris'te Bankaya ve Gazeteye Silahla Saldıran Zanlı Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Paris'te Bankaya ve Gazeteye Silahla Saldıran Zanlı Aranıyor

Paris\'te Bankaya ve Gazeteye Silahla Saldıran Zanlı Aranıyor

Fransız Liberation gazetesine düzenlenen silahlı saldırının ardından, Fransız bankasına yapılan saldırının sorumlusununda aynı kişi olduğu belirtildi.

18.11.2013 20:12  Güncelleme: 20:29

Fransız Liberation gazetesine bu sabah düzenlenen silahlı saldırının ardından, bir Fransız bankasına yapılan saldırının sorumlusununun da aynı kişi olduğu belirtildi.

Paris Emniyet Müdürlüğü, görüntü kayıtları, gazete ve banka önünüdeki güvenlik kayıtlarına bakıldıktan sonra bugünkü iki saldırıyı yapan ve geçen hafta sonu bir televizyon kanalında çalışanları silahla tehdit edenin de aynı kişi olduğunun düşünüldüğünü açıkladı.

Gazete ve banka önündeki kovanların aynı kalibre silahtan çıkması ve bu silahın televizyon kanalına yapılan saldırıdaki silahla da aynı olması, güvenlik güçlerinin tek bir saldırgan olduğu yolundaki tezlerini güçlendiriyor.

Bu arada Fransız polisi, başkent Paris'te saldırganı bulmak için alarma geçti. Liberation gazetesine yapılan saldırıda yaralanan ve ameliyata alınan foto muhabirinin sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

Saldırgan, Liberation gazetesine girip foto muhabirini yaraladıktan sonra, Defense bölgesinde bulunan Fransız bankası Societe Generale önünde birkaç el ateş etmişti. Saldırgan, burada bir otomobil sürücüsünü kısa süreli rehin alıp kendisini kent merkezindeki Champs Elysee Meydanı'na bırakması için tendit etmişti.

Saldırganın Champs-Elysees'de indiği bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis, gazete ve bankaya  saldıran, ayrıca cuma günü Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye girerek çalışanları tehdit eden kişinin 35-45 yaşlarında  ve Avrupa vatandaşı olduğunu düşünüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'te Bankaya ve Gazeteye Silahla Saldıran Zanlı Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement