İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris'te meydana gelen silahlı saldırıyı kınayarak, "Terörizmle mücadelede ve basın özgürlüğünü savunmada Fransız halkının yanındayız" dedi.
İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunun başlangıcında Paris'teki silahlı saldırıya değinen Cameron, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. İngiltere, terörizmle mücadelede ve basın özgürlüğünü savunmada Fransız halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.
"Bu insanlar, bizi ifade özgürlüğü ve demokrasi gibi değerlerimizden vazgeçiremez" diyen Cameron, saldırıyı "korkunç" olarak niteledi.
Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband de "Demokratik yaşam ve ifade özgürlüğünü hedef alan teröristlere karşı Fransa ile dayanışma içerisinde olduklarını ve bu kişilere karşı birlikte mücadele edileceğini" dile getirdi.
İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg de resmi Twitter adresinden, "Paris'ten gelen haber, ifade özgürlüğüne karşı yapılmış korkunç bir saldırıdır" diye yazdı. - London, City of
Son Dakika › Güncel › Paris'teki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?