Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Paris\'teki Terör Saldırıları

5 kişiyi öldüren Coulibaly’nin cezaevinde "örnek mahkum" olduğu ortaya çıktı.

13.01.2015 14:43

Fransa Adalet Bakanlığı Sözcüsü Pierre Rance, Paris'te geçen haftaki iki terör saldırısında beş kişiyi öldüren Amedy Coulibaly'nin cezaevindeyken "örnek mahkum" olarak görüldüğünü söyledi.

Pierre Rance, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının sorumlularından Şerif Kouachi'nin de yine cezaevindeyken, önemsiz bir olayın dışında, yönetim tarafından "sorunsuz bir mahkum" olarak değerlendirildiğini belirtti.

Terör saldırılarının ardından Fransız basın yayın organları, hükümete, hüküm giymiş mahkumların cezaevlerindeyken ve çıktıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yeterince izlenmedikleri eleştirisini getiriyor.

Bu eleştiriler hakkında konuşan Rance, "Bu iki eski mahkum da cezaevinde çok fazla sorun çıkartan kişiler olarak görülmüyorlardı" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Rance, eleştirilere rağmen cezaevlerindeki mahkumların serbest kaldıktan sonra suç işleme ihtimallerini değerlendirmenin oldukça zor olduğunun altını çizdi.

Amedy Coulibaly, 2010 ve 2014 yılları arasında beş kez hüküm giymişti. Şerif Kouachi ise 2008 yılında 18 ayı tecilli üç yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement