SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek Reis-ul Uleması (İslam Birliği Başkanı) Husein Kavazoviç, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör saldırılarını kınadı.
Kavazoviç, İslam Birliği tarafından yayınlanan yazılı açıklamasında, Paris'te dün akşam yaşanan terör olaylarından hiddetlendiğini vurguladı.
Kur'an-ı Kerim'de "Haksız yere bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu" içeren ayetiyle sözlerine başlayan Kavazoviç, şunları kaydetti:
"Bu sadece hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacak ahlaki bir çöküntü değil, Allah'a karşı yapılan bir günahtır. Bosna Hersek'teki Müslümanlar ve İslam Birliği, Fransız halkıyla bu acı günlerinde dayanışma içindedir. Biz de yakın tarihimizde içinde bulunduğumuz korku ve terör olayları sırasında bize verdikleri desteklerini hatırlıyoruz."
Kavazoviç, Fransız devleti ve toplumunun teröre uygun bir şekilde cevap vereceğinden emin olduğunu vurguladı.
Fransa'nın, Müslümanlara ve Avrupa'daki Müslüman topluluklarına karşı öfke kışkırtmak isteyen teröristlere kararlı bir şekilde karşı çıkacağından emin olduğunu ifade eden Kavazoviç, tüm Avrupa Müslümanlarını barışı koruma çağrısında bulundu.
Kavazoviç, "Hiç şüpheniz olmasın ki, teröristler İslam'ı temsil etmiyor. Terörizm ne ahlaki ne dini ne de siyasi açıdan aklanamaz" ifadesini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Paris'teki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.