Parklar Mardin'in Sosyal Yaşamını Şekillendiriyor - Son Dakika
Güncel

Parklar Mardin'in Sosyal Yaşamını Şekillendiriyor

Parklar Mardin\'in Sosyal Yaşamını Şekillendiriyor

Parklar; aileler, çocuklar ve gençlerin vazgeçemedikleri alanlar oldu.

25.06.2012 16:22

Mardin Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen parklar, yaz mevsimiyle birlikte dinlenmek, eğlenmek ve sıcaktan korunmak isteyen Mardinlilerin gözdesi haline geldi. Parklar gece gündüz saatlerinde dolup taşarken, Mardin'in sosyal yaşamına da renk katıyor.

Özellikle Karayolları Belediye Parkı, Ravza Parkı ve Ataşehir Parkı Mardin'in sosyal yaşamını şekillendiren mekanlar haline geldi.

Mardinliler, Mardin'in yeşil alan ihtiyacını karşılayan parklara kavuşmuş olmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Çocuk,yaşlı,genç her kuşaktan insanın yorgunluğunu giderdiği parklarda yaz sıcakları hissedilmeden yaşanırken, vatandaşlar Mardin Belediyesi tarafından oluşturulan yeşil alanlarda yazın tadını çıkarıyor. Parkların içlerine yerleştirilen spor aletleri; günün her saatinde spor yapma imkanı sağlarken, açık havada parkların içinde vatandaşın huzurlu bir ortamda spor yapmasına da olanak veriyor. Çocuklar da parkların içinde bulunan oyun gruplarıyla hoşça vakit geçiriyor.

Parklarla birlikte Mardin'in gerçek anlamda bir şehir görünümüne kavuştuğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu; "Yaz mevsimi ve aşırı sıcaklarla birlikte parklarımız yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda dinlenmeleri için park görevlilerimiz sürekli çalışıyor. Yapımını tamamladığımız 8 park Mardin'in sosyal yaşamını renklendirdi. Bu parklar vatandaşlarımızın uğrak yeri haline geldi. Mevcut yeşil alanları artıracağız.Eski mezbahane alanını da parka dönüştüreceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Parklar Mardin'in Sosyal Yaşamını Şekillendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement