Pera Eğitim'den Yeni Atölyeler! - Son Dakika
Güncel

Pera Eğitim'den Yeni Atölyeler!

Pera Eğitim\'den Yeni Atölyeler!

Pera Eğitim, Bana Bak! ve Louis Kahn'a Yeni/den Bakış sergileri kapsamında çocuklara, gençlere, yetişkinlere ve 60+ gibi farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler düzenliyor.

26.12.2017 14:33  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Müzesi'nin eğitim programı, Bana Bak! sergisinde yer alan çağdaş sanatçıların eserlerinden hareketle, beden, kimlik ve temsil kavramlarını inceliyor. Seçkideki portrelerden ilham alan atölyeler, katılımcıları fotoğraf, resim, kolaj, mozaik ve ekolojik baskı gibi teknikleri kullanmaya yönlendiriyor. Farklı yaş gruplarına hitap eden programda farklı sanat dallarının birleştiği, bedensel deneyime yönelik içerikler de sunuluyor.

Louis Kahn'a Yeni/den Bakış sergisinden ilham alarak oluşturulan atölyeler ise mimari yapılara ve mimarlık kavramına odaklanıyor. Farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan atölyeler, katılımcılara Amerikalı mimar Louis Kahn'ın eserlerine bir bakış sunarken, ışık ve gölge üzerinden yeniden yorumlamalarına olanak tanıyor. Katılımcılar, atölyeler kapsamında maket, eskiz, çizim, suluboya tekniklerini kullanarak kil, gönye, T cetveli gibi malzemeler aracılığıyla mimarlık mesleğini keşfe çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Eğitim'den Yeni Atölyeler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement