Pera Müzesi Öğrenme Programları, Farklı Bedenleri Dans Atölyesi'nde Buluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Farklı Bedenleri Dans Atölyesi'nde Buluşturuyor

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Farklı Bedenleri Dans Atölyesi\'nde Buluşturuyor

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Engelliler Haftası kapsamında "Farklı Bedenlerle Dans" başlıklı bir atölye düzenliyor.

02.05.2019 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 yaş ve üzeri katılımcılara açık olan atölye, bedenin düşünsel, duyusal ve biyomekanik yapısındaki çeşitliliğe ve dönüşüme odaklanıyor.

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Engelliler Haftası kapsamında, dans sanatçısı, koreograf, dans terapisti ve akademisyen Tuğçe Tuna tarafından kurulan "Farklı Bedenlerle Dans" projesiyle bir atölye düzenliyor. "Farklı Bedenlerle Dans" başlıklı atölye, farklı fiziksel özellikleri olan kişilerle birlikte bedene yeni bir algıyla yaklaşmayı ve alışılagelmiş estetik yargılardan uzaklaşmayı amaçlarken, bedeni birbirinden farklı fiziksel koşullarla yönlendirebilme yeteneğini ve ifade biçimlerini araştırıyor. Atölyede, yaratıcılık ve beden arasındaki ilişkiyi analiz etmek, bedensel algıları geliştirmek, beden farkındalığı, hareket mekaniği ve duyusal algı üzerine çalışmalar da yapılıyor.

18 yaş üzeri tüm katılımcılara açık olan "Farklı Bedenlerle Dans" atölyesi, 11 Mayıs Cumartesi günü, 11.00- 13.00 saatleri arasında, Pera Müzesi'nde ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Müzesi Öğrenme Programları, Farklı Bedenleri Dans Atölyesi'nde Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement