Perinçek Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Perinçek Hakkında Suç Duyurusu

Perinçek Hakkında Suç Duyurusu

Ergenekon Davası'nda tehdit içerikli sözler sarfeden sanık Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

06.06.2013 16:38  Güncelleme: 07:15

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında hakaret ve tehdit içeren bazı beyanlarından dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme Heyeti, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün videokonferans yöntemiyle hastaneye bağlanılarak yarın saat 09.00'da savunmasının alınmasına hükmetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda son savunmasını yapan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi'nin irtica ile mücadele ettiğini söyleyerek "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı belgesini kabul etmeyen varsa, ben üstleniyorum. Biz sahipleniyoruz. Bu mücadele İşçi Partisi'nin programıdır" dedi. "Cumhuriyet mitingleri suç olarak gösterilemez. Atatürk devrimleri engellenemez" diyen Perinçek, "Milletin bu davayı açanları yargılayacak. Biz halk hareketi ile buradan duvarları yıka yıka çıkacağız. Bu millet bunları söküp atacak. Bu milletin ayaklanması sizin için bir fırsat. Hukuki bir karar verin. Aksi taktirde ıslak imzanızla kendi hükmünüzü yazacaksınız" diyerek savunmasını tamamladı. Perinçek'in ardından avukatları Hasan Basri Özbey ile Ceyhan Mumcu da savunmalarını yaptı. "Burada Perinçek'in şahsını değil, yasal bir parti olan İşçi Partisi'ni yargılıyorsunuz. Anayasa ve siyasi partiler kanununu ihlal ediyorsunuz" diyen Avukat Özbey, Perinçek'in tahliyesini talep etti. Öte yandan bugünkü duruşmada Doğu Perinçek'in 30 avukatı duruşmada hazır bulundu.

DOĞU PERİNÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Duruşmaya verilen aranın ardından da aldıkları ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Doğu Perinçek ve Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey hakkında hakaret ve tehdit içeren bazı beyanlarından dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

LEVENT ERSÖZ'ÜN VİDEOKONFERANS YÖNTEMİYLE İFADESİ ALINACAK

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün duruşmaya katılmasının mümkün olmadığı anlaşıldığını belirten Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ersöz'ün savunmasının hastaneye videokonferans yöntemiyle bağlanılarak alınmasına karar verildiğini açıkladı. Özese, Ersöz'ün son savunması ve son sözünün yarın saat 09.00'da videokonferans yöntemiyle alınacağını, yanında avukatı ve bir üye hakimin de bulunacağını söyledi.

"BANA ZARAR VERECEKLER"

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin son savunmasını yapan başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Yüksel Dilsiz de mahkemenin hakkında vereceği karara razı olduğunu söyledi. Dilsiz, "Cezaevinde başka koğuşlarda yer olmadığı için Selim Akkurt isimli bir mahkumu benim yanıma verdiler. Geç saate kadar oturduk, sohbet ettik. Sabah da beraber duruşmaya geldik. Akşam o benden iki saat sonra geldi. Koğuşta yerinde duramıyordu. 'Bir kusurumumu gördün' diye sordum. O'na benim gizli tanık olduğumu söyleyerek, 'Nasıl oldu da onunla kalırsın. Başbakan'ın evine 500 metre mesafede evi var' demişler. Sana zarar veremem, benim buradan çıkmam lazım diyordu. Selim Akkurt'a gizli tanık olduğumu söyleyen kim? Bana zarar vermek isteyenler kim? Eğer, bir gece önce benimle kalmayıp sohbet etmeseydi, bana zarar verebilirdi. Birilerinden talimat aldığı gözlerinden belliydi. 'Koğuştan çıkmam lazım dedi' ve koğuşumdan ayrıldı" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Özese de, "Anlaşıldı Yüksel Bey" dedi.

TUTUKLU SANIK POYRAZ DA SAVUNMASINI YAPTI

Tutuklu sanık Ergün Poyraz da 2 saatlik süre kısıtlamasını eleştirerek, "Savunma hakkım engellenmiştir" dedi. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olduğunu, tam bağımsızlığı, Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunduğu söyleyen Poyraz, "Son nefesime kadar bunları savunacağım. Her zaman bu değerlerin peşinden gideceğim. Tek silahım olan kalemimi bırakmayacağım. Ne kalemimi kıracağım, ne de kırdıracağım" ifadelerini kullandı. Duruşma Poyraz'ın avukatının savunmasının alınması ile devam ediyor.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement