Pervez Müşerref'in Vatana İhanet Suçlaması ile Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Pervez Müşerref'in Vatana İhanet Suçlaması ile Yargılandığı Dava

Pervez Müşerref\'in Vatana İhanet Suçlaması ile Yargılandığı Dava

Başbakan Şerif:"Biz demokratik bir devletiz. Müşerref'in suçlu ya da suçsuz olduğuna mahkeme karar verecek"

04.01.2014 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, eski devlet başkanı Pervez Müşerref'in vatana ihanet suçlaması ile yargılanmaıs hakkında,"Biz demokratik bir devletiz. Müşerref'in suçlu ya da suçsuz olduğuna mahkeme karar verecek" dedi.

Pakistan'da yerel bir televizyona açıklamalarda bulunan Başbakan Şerif, Pakistan'ın anayasal bir hukuk devletini olduğunu, ülkede adalet karşısında herkesin eşit haklara sahip olduğunu söyledi.

Müşerref'in yargılanması ile ilgili yorum yapmasının haksızlık olabileceğini belirten Şerif, şunları söyledi:

"Vatana ihanet davası ile ilgili benim bir yorum yapmam haksızlık olabilir ama bu davanın asıl davacısı Pakistan ve anayasasıdır. Bu davanın kişisel bir tarafı da yoktur. Biz kendi anayasal, hukuk ve yargı sistemine sahip, uygar bir demokratik devletiz. Kanun her vatandaş için eşittir, Müşerref'in de suçlu ya da masum olduğuna mahkeme karar verecek."

2007 yılında ilan ettiği olağanüstü hal sırasında Pakistan anayasasını askıya almaktan dolayı anayasanın 6.maddesi uyarınca vatana ihanet suçlaması ile yargılanan Müşerref, geçtiğimiz perşembe günü davanın üçüncü duruşmasına gelmek üzere evden ayrıldığı sırada yolda kalp krizi geçirmiş ve Ravalpindi'deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırılmıştı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen Müşerref, halen yoğun bakımda tutuluyor.

Öte yandan Müşerref'in avukatı Rıza Ahmed Kasuri, gazetecilere yaptığı açıklamada eski devlet başkanının sağlık raporlarının incelenmesi için İngiltere'de bir hastaneye gönderildiğini söyledi.

Kasuri, burada yapılan incelemelerle yurt dışından gelecek sağlık raporlarının pazartesi görülecek dördüncü duruşmada mahkeme heyetine sunulacağını belirtti.

Halen yurt dışına çıkış yasağı devam eden Müşerref'in geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi için yurt dışına çıkarılacağı iddaları gündeme gelmiş, hükümet kanadından Savunma Bakanı Kavaja Muhammed Asif bu iddaların asılsız olduğunu ve Müşerref'in iddalar ile yüzleşmesi gerektiğini söylemişti.

2007'deki Lal Mescid Medresesi baskınında babası öldürülen Harun Reşid ise çıkan söylentiler üzerine İslamabad Yüksek Mahkemesi'ne başvurarak,Müşerref'in yurt dışına çıkış yasağının devam etmesini talep etmişti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervez Müşerref'in Vatana İhanet Suçlaması ile Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement