Pir Ali Baba Türbesi'nin Yapımı Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Pir Ali Baba Türbesi'nin Yapımı Devam Ediyor

Pir Ali Baba Türbesi\'nin Yapımı Devam Ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Pir Ali Baba Türbesi'nin inşaatı devam ediyor.

17.09.2013 14:31  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum- Çat karayolu üzerindeki Dutçu Köyü diğer adıyla Tuzcu Mahallesi'nde bulunan ve "Binbir Hatimlerin Banisi" olarak nitelendirilen Pir Ali Baba'nın kabri ve çevresinde gerçekleştirilen peyzaj çalışması sürüyor. İçerisinde kamelyalardan sarmaşık bitkilerle donatılmış yürüyüş yoluna, şadırvandan türbe mescide varıncaya kadar çeşitli sosyal donatıların yer aldığı proje, bölgeye yeni bir görünüm kazandıracak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Pir Ali Baba Tepesi'ni modern bir hale getiren projeyle Erzurum'daki inanç turizmine katkıda bulunduklarını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: " Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yatırım hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelerde de kent ve bölgesinde öncü olmak istiyor. Olimpiyatlarla birlikte kış sporlarında yükselen bir ivme kazanan şehrimizde inanç turizmini canlandırmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik.

Pir Ali Baba, bilindiği gibi Dünya'da bir tek Erzurum'da gerçekleştirilen Binbir Hatimlerin fikir babası ve kurucusudur. Erzurum'un adının İslam coğrafyasında sürekli anılmasına vesile olan böylesine önemli bir değerin kabrinin bulunduğu yerde peyzaj çalışması yapmak bizim için tarifsiz bir gururdur. Abdurrahman Gazi Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu türbede yapılan peyzaj çalışması sonrası inanç turizmiyle ilgili ikinci projemizi Dutçu'da sürdürüyoruz. Manevi hazzı yüksek bir projeyi gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pir Ali Baba Türbesi'nin Yapımı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement