Pirelli Kanada'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Pirelli Kanada'ya Gidiyor

Pirelli Kanada\'ya Gidiyor

Pirelli, Kanada'ya süper yumuşak ve yumuşak Pzero'larla gidiyor.

08.06.2012 14:28

Formula 1 tutkunları sezonun ilk Amerika kıtası yarışı olan Kanada Grand Prix'sine odaklanmış durumda. Pirelli, 08-10 Haziran 2012 tarihleri arasında Montreal'de koşulacak olan Kanada Grand Prix'sine Pirelli PZero Red (süper yumuşak) ve PZero Yellow (yumuşak) olmak üzere en yumuşak iki hamuruyla çıkacak.

İzmit'te bulunan Türk Pirelli fabrikasında ürettiği F1 P Zero ve Cinturato ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, sezonun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prixi'si hazırlıklarını tamamladı. Takımlar, 10 Haziran Pazar günü Montreal'de koşulacak olan Kanada Grand Prix'sinde Pirelli PZero Red (süper yumuşak) ve PZero Yellow (yumuşak) lastiklerle yarışacak. Bu en yumuşak iki lastiğin aynı anda kullanılması anlamına geliyor.

Yarış öncesinde bir değerlendirme yapan Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembrey "Sezonun en popüler iki yarışı olan Monako'dan Kanada'ya geçiyoruz. Büyüleyici bir pist olan Montreal, aslında süper yumuşak ve yumuşak PZero'larımızın sahip oldukları performansı tam anlamıyla ortaya koyabilecekleri bir yapıya sahip. Çok daha düşük ortalama hızlara sahip Monako bu konuda PZero'larımızı zorluyordu. Geçen yılki Kanada GP'si doğru lastik seçiminin önemini göstermişti. Altı kere pite giren Jenson Button yarışı kazanmıştı. Heyecan verici bir yarış olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pirelli Kanada'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement