Pırellı Sürdürülebirlikte Öncü Olmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Pırellı Sürdürülebirlikte Öncü Olmaya Devam Ediyor

Pırellı Sürdürülebirlikte Öncü Olmaya Devam Ediyor

"Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik" projesinin tanıtımı Kocaeli Sanayi Odası'nda gerçekleştirdi.

29.03.2013 10:00

Türk Pirelli, Kocaeli Sanayi Odası ve ABIGEM ile ortaklaşa hayata geçirilen "Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik" projesinin tanıtımı Kocaeli Sanayi Odası'nda gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında, bu yıl programı başarı ile tamamlayan 26 tedarikçiye çalışmalarından dolayı başarı plaketleri verildi.

Türk Pirelli, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve ABIGEM tarafından hayata geçirilen "Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik" programı kapsamında bağımsız denetim firmalarınca denetlendirilen Pirelli'nin tedarikçi firmalarının, gelişime açık olan yönlerinin tespit edilerek, sürdürülebilirlik alanında danışmanlık ve eğitim verilmesi için Kocaeli Sanayi Odası ve ABİGEM ile 2010 yılında bir protokol imzalandı. Proje ilk meyvelerini vermeye başlarken, projeyi başarıyla tamamlayan 26 firma, sürdürülebilirlik alanındaki başarılı çalışmaları ile Kocaeli Sanayi Odası'nda yapılan bir törenle plaketlerini teslim aldı. KSO tarafından organize edilen toplantı sırasında sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Pirelli'nin, çalışmalarının tüm büyük sanayi kuruluşlarınca da yaygınlaştırılması gerektiği vurgulanırken, projenin bölgedeki diğer sanayici ve KOBİ'lerine tanıtılarak yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdürüleceğinin altı çizildi. Bu projenin yeni tedarikçilerin dahil olmasıyla daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Pirelli'nin yaptığı bu uygulamanın bölgesel kalkınma projesi olarak görülmesi gerektiğinin önemini vurgularken, Kocaeli'nde yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi ve eğitim çalışmalarının ABİGEM vasıtasıyla başladığını söyledi.

Türk Pirelli Satın Alma Direktörü Saim Çubukçu da yaptığı konuşmada, "Pirelli Grubu içerisinde Yönetim Kurulu Başkanı'na direk bağlı olan "Sürdürülebilirlik Yürütme Kurulu", grup içindeki faaliyetleri yönetmekte ve her yıl kamuoyuna raporlamaktadır. Ülkemizde de sürdürülebilir üretim ile birçok alanda önemli adımlar atılıyor. Ancak, sürdürülebilirlik konusunun daha fazla yaygınlaşması, KOBİ statüsündeki küçük ve orta ölçekli firmaların da bu konuya eğilmeleri ve desteklemeleri ile mümkün olacaktır. Bu nedenle biz tedarikçilerimizle ortak bir gelişim programı uygulamayı tercih ettik.

Bu noktada, tedarikçilerimizin de işçi haklarına saygılı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almış KOBİ'ler haline gelmesi bizim için çok önemli" şeklinde görüşlerini dile getirdi. Çubukçu, üretimin gelişmesi ile yaşanılabilir çevre kaygılarının arttığını ve KYOTO Protokolü ile üretimin evrensel etkileri noktasında ciddi gelişmeler yaşandığını ifade etti. Türkiye'de sürdürülebilirlikte daha şeffaf olmak, ticaretin etik kurallarına uymak, çalışanların mutlu olması ve haklarını almasında ilerleme kaydedildiğini söyleyen Çubukçu, Pirelli'nin tedarikçileriyle bu alanda önemli çalışmalar yaptığını ifade ederken, "ABIGEM, tedarikçilerimize bir kamu kurumu gibi, sürdürülebilirlik alanında eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Tedarikçi firmalarımıza da gerçekten çok teşekkür ederim. Konuyu ciddiye aldılar ve büyük motivasyonla çalıştılar. Birkaç yıl sonra birçok firma bu dönüşüme girecek. Şu anda firmalar uluslar arası boyutlarda iş yapacak duruma geldi. Kocaeli'de daha mutlu toplum ve çalışanlar yaratmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pırellı Sürdürülebirlikte Öncü Olmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement