11 Şubat February Pazartesi Monday - 20.00
PİYANOLU KUARTET GECESİ
AN EVENING OF PIANO QUARTETS
Nicolas DAUTRICOURT keman violin
Miguel da SILVA viyola viola
Yovan MARKOVITCH viyolonsel violoncello
İris ŞENTÜRKER piyano piano
Program
MOZART Piyanolu Kuartet KV. 493 Mi bemol Majör
FAURE Piyanolu Kuartet Op.15 No.1 Do minör
DVORAK Piyanolu Kuartet Op.87 Mi bemol Majör
Kış günlerinde içinizi ısıtacak bir program... Oda müziği virtüözleri yine bir arada... Ülkemizde de birçok kez birlikte konser vermiş üçlü, ünlü kemancı Nicolas Dautricourt ile birlikte renkli ve coşkulu bir programla Kadıköylü müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Yılın heyecan verici konserlerinden olduğunu söylemeliyiz.
'Adami' tarafından 'Yılın Klasik Keşfi' seçilerek Georges Enesco ödülü alan Nicolas Doutricourt, neslinin en parlak ve beğenilen Fransız kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Sanatçı, Henryk Wieniawski, Jeunnesses Musicales, Rodolfo Lipizer ve Gian- Battista Viotti gibi birçok yarışmada ödül kazanmış ve finalist olmuştur. Philip Hirschorn, Miriam Fried, Jean-Jacques Kantorow, Gerard Poulet, Jean Mouillere gibi önemli ustalarla çalışmış olan Doutricourt 2007 yılından beri "Moments Musicaux de Gerberoy"un artistik direktörlüğünü yapmaktadır.
Fransız-İsviçreli müzisyen Miguel da Silva, Paris 'Conservatoire National Superieur de Musique'i hem viyola hem oda müziği dallarında jüri tarafından verilen özel oy ve oy birliği ile birincilikle bitirdi. 1985 yılında Paris'te düzenlenen Uluslararası Oda Müziği Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı. Ysaÿe Quartet, Amadeus Yaylı Quartet, Walter Levin-Lasalle Quartet, Piero Farulli-İtalyan Quartet ve Hatto Beyerle- Alban Berg Quartet ile çalışmalarını sürdürdü. Ysaÿe Quartet'le Evian'da düzenlenen yarışmada birinci olduktan sonra, uluslararası kariyerini ve başarılarını Japonya'dan Amerika'ya kadar duyurdu.
Birçok CD kaydı olan Yovan Markovitch, "Conservatoire National de Région de Paris"'de (Paris Ulusal Bölge Konservatuvarı) yaylı kuartet ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır. Birçok ülke ve şehirde önemli sanat merkezlerinde konserler veren Markovitch, çalışmalarını Ysaÿe Quartet ile sürdürmektedir.
Oda Müziği ve piyano öğrenimini Paris'te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique'de tamamlayan ve 'Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste' 2005 oda müziği yarışması birincisi İris Şentürker, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'nda öğretmenlik yapmaktadır. Piyanist, solo çalışmalarını yoğunlukla devam ettirirken, oda müziği çalışmalarını kurucu üyesi olduğu piyanolu dörtlü ''QuadroTurco'' ile sürdürmektedir.
Bilet fiyatları Ticket prices: 25/30 TL.
Son Dakika › Güncel › Piyanolu Kuartet Gecesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?