Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor - Son Dakika
Güncel

Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor

Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor

'Plastik Kapak Toplama' kampanyası kapsamında daha önceden dağıtılan 60 akülü sandalyenin ardından 20 yeni akülü araç daha düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

03.08.2013 15:51

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Plastik Kapak Toplama' kampanyası ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürmeye devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelirlerle ve hayırseverlerin katkılarıyla alınan 60 akülü sandalyenin ardından 20 akülü sandalye aracı daha düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) törene, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK yürütme kurulu üyeleri, meclis başkanları, çalışma gruplarının temsilcileri, derneklerin temsilcileri, öğrenciler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, gönüllülerin destekleriyle Ramazan ayında hayırlı bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin her türlü desteği verdiğini, Bursa Kent Konseyi'nin de toplum yararına işler yaptığını dile getiren Pala, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllüyle beraber 49 ayda 5700 faaliyete imza attıklarını ifade etti. Pala, "Bursalılar ve Bursa Kent Konseyi olarak önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız işlerin en başında Engelliler Meclisi'yle birlikte yaptığımız çalışmalar gelmektedir. İnsanımızın içerisinde olan dayanışma duygusunu biraz daha öne çıkarmak adına plastik kapak toplama kampanyasını önemsiyoruz. Toplanan bir kapağın başka birisine fayda sağladığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Kent Konseyi'nin, SOMER Derneği ve Emniyetli Geri Dönüşüm firmasının desteğiyle Engelliler Meclisi'nin organizasyonunda yapılan çalışma, Türkiye'de son derece ciddi, tutarlı ve sistemli yapılan tek kapak toplama kampanyasıdır" dedi.

Bursa'nın her yerinden kapakların kendilerine ulaştırıldığını, kapakların piyasanın üstünde bir fiyatla alan Emniyetli Geri Dönüşüm firmasına teslim edildiğini anlatan Pala, başvuruları da uzmanlar eşliğinde araştırmalar yaparak değerlendirdiklerini söyledi. Bu zamana kadar 60 adet akülü sandalye dağıttıklarını, 20 adet akülü sandalyeyi de törenle verdiklerini belirten Pala, "Komisyon kararıyla hak kazananlar arasında da kura çekilerek sandalyeler dağıtılıyor. 80 engelli bireyimize bu şekilde akülü sandalyelerini teslim ettik. Ne kadar çok kapak toplanırsa, bizlerde o kadar çabuk akülü sandalyeleri teslim ederiz. Ayrıca 'Üç Yürek El Ele' ve 'Engelsiz Nağmeler' projeleri de akülü sandalye projesini destekleyen çalışmalardır. Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu elbette gönüllülerimizin ve Bursa Kent Konseyi'nin başarısıdır" diye konuştu.

Pala, ayrıca kampanyaya katkı koyanlara, projenin başarılı olması için gece gündüz koşturan Engelliler Meclisi üyelerine, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'e, Büyükşehir Belediye Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku'ya ve BKK personeline teşekkür etti.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, 100 akülü sandalye hedefiyle başlattıkları kampanyada 80 adete ulaştıklarını kaydetti. Projeyi 100'e ulaştıktan sonra bitirmeyeceklerini açıklayan Sönmez, Bursalıların engelli bireyler konusunda duyarlı hale gelmesinin de sevindirici olduğunu belirtti. BKK Engelliler Meclisi'nin gönüllü üyesi Ayhan Zenbilci ise, kapak toplama projesine Bursa'da herkesin sahip çıktığını, akülü araçların dağıtımı kadar rahat hareket edebilecekleri alanların oluşturulmasının da önemli olduğunu ifade etti. Kaldırımların işgal edilmemesini, yayalara bırakılmasını isteyen Zenbilci, özellikle esnafın kaldırımları teşhir alanı yapmaktan vazgeçmesini talep etti.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK Engelliler Meclisi ile birlikte projenin içerisinde yer aldıklarını, güzel proje sayesinde Bursa'da ihtiyacı olan herkese akülü sandalyelerin ulaştırılacağını dile getirdi. BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ve Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ise anlamlı çalışmaya katkı koyan herkese teşekkür etti. Teslim töreninde ayrıca öğrenciler de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Semih Pala ve protokol tarafından akülü sandalyeler, Asuman Şenol, Behice Tanın, Cemal Eker, Talha Ogün Gündoğan, Necla Yılmaz, Mustafa Atıl, Onur Demiröz, Mehmet Can Özağan, Murat Dindartürk, Meryem Cansu Tunç, Mustafa Soylaşan, Cemile Kurtulmuş, Nurgül İlçin, Osman Akın, Kübra Salır, Kadir Kandemir, Remziye Mutaf, Kadir Karataş, Nuran Şahin ve Ramazan Aslan'a teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement