Polatlı'da Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüse Karşı Acil Müdahale Birimi - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüse Karşı Acil Müdahale Birimi

Polatlı\'da Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüse Karşı Acil Müdahale Birimi

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde son üç ayda intihara teşebbüs ve aile içi şiddette artış olduğunu açıklayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde 'Krize Müdahale Birimi' kurdu.

12.01.2012 15:23

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde son üç ayda intihara teşebbüs ve aile içi şiddette artış olduğunu açıklayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde 'Krize Müdahale Birimi' kurdu. Bilgin, intiharın bir çığlık olduğunu belirterek, kaymakamlık bünyesinde 'beni duyun' projesi geliştirdiklerini, böylece vakalara hem sosyal açıdan, hem de tıbbi açıdan müdahale edebildiklerini vurguladı.

Polatlı'da Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde oluşturulan 'krize müdahale birimi' ile 'evde bakım hizmeti' ünitesinde incelemeler yapan Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin açıklamada bulundu. Krize Müdahale Birimi'nde intihara teşebbüs, madde bağımlılığı ve aile içi şiddet konusunda hizmetler verildiğini belirten Kaymakam Bilgin, son üç ayda intihara teşebbüs ve aile içi şiddet oranında artış görüldüğünü ve kurdukları birimin çok yönlü çalışmalar yaptığını açıkladı. Polatlı'da son üç ayda intihara teşebbüs vakasının 40, aile içi şiddetin de 13 olduğunu belirten Bilgin, madde bağımlısı sayısında ise düşüş olduğunu vurguladı.

Proje Koordinatörlüğünce özellikle aile şiddet ve intihara teşebbüs vakalarına yönelik 'beni duyun' projesi hazırladıklarını belirten Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, "intihara teşebbüs bir çığlıktır, bir mesajdır. Buradan hareketle beni duyun diye bir proje geliştirdik. Ailelerle görüşüyoruz, intihar vakalarının nedenlerini tesbit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Psikolog Eser Özer ise Krize Müdahale Birimi olarak kendilerine gelen vakalara anında müdahale ettiklerini söyledi. İntihar, kadına yönelik şiddet veya madde bağımlılığı konusunda karşı tarafla iletişim kurduklarını ve bazı psikolojik testlerle davranış biçimlerini tedavi ettiklerini söyledi. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüse Karşı Acil Müdahale Birimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement