Polislerden Velilere "Terör" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Polislerden Velilere "Terör" Uyarısı

Polislerden Velilere "Terör" Uyarısı

Ordu Üniversitesi'ni kazanan ve kayıt için okula gelen öğrencilere "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında bilgilendirici broşür dağıtıldı.

04.09.2013 16:24  Güncelleme: 16:34

Ordu Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt için okula gelen 1. sınıf öğrencilerine Bilgilendirme ve Önleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi, "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında bilgilendirici broşür dağıttı.Ordu İl Emniyet Müdürlüğü TDP ve Bilgilendirme ve Önleme Büro Amirliği Şubesi tarafından Ordu Üniversitesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kampüsünde öğrencileri broşürler dağıtılırken, bilgilendirme yapıyor.Öğrenci ve velilerine broşür dağıtan emniyet görevlileri, velilere “Biz Onu Okulda Biliyorduk” başlıklı el ilanı verirken, dağıtılan broşürde, terör konusunda da uyarıcı bilgiler yer aldı.Dağıtılan broşürlerde velilere, “Terör örgütlerinin varlıklarını devam ettirebilmek için özellikle lise çağındaki öğrencileri hedef aldıkları, eleman kazanmak amacıyla bazı etkinliklerle öğrencilere tuzağa düşürdükleri, terör örgütü PKK’dan başka terör örgütlerinin de var olduğu, örgüte katılımda ilgisiz ve baskıcı anne ve babaların kolaylaştırıcı faktör olduğu bilgileri verilirken, veliler çocuklarının kimlerle arkadaşlık yaptıklarını bilin, ailelerini de mutlaka tanıyın, katılacağı her türlü sosyal ve kültürel faaliyetleri yerinde görün, uygulamacılarla tanışın, faaliyet amacı dışında bir şeyler okutturulup izlettiriliyorsa bu etkinliklere katılmasına izin vermeyin” uyarıları yer aldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada, gençlere arkalarında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, “Buraya gelen gençler hepimizin gençleridir. Geleceğimizin güvenliğidir. Yardıma muhtaç bütün gençlerimizin arkasında olacağımızı göstermeye çalışıyoruz. Yardıma muhtaç ve herkese dağıtılan broşür ve irtibat numaralarımız ile bizlere nasıl ulaşabileceği anlatıyoruz. Bizim amacımız gençlerimizin arkasında olduğumuzu göstermektir. Olabilecek her hangi bir aksaklıkta emniyetten ne gibi ihtiyaçları olabilir bize ne gibi ulaşabilirler amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.Afyon’dan Ordu’ya öğrencisini kaydettirmek için gelen Zafer Şansu ise, “Biz polis teşkilatımıza güveniyoruz. Her şey için Emniyet Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize yardımcı olduğu için” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Ezgi Balıkoğlu da, “Kendi memleketlerinden ilk defa çıkıp gelen öğrencilerimiz için çok faydalı bir uygulama. Tebrik ediyor ve destekliyoruz” şeklinde konuştu

RECEP ALTUN

ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polislerden Velilere 'Terör' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement