Polonya Eski Devlet Başkanı Walesa: Polonya'yı AB'den Atmalılar - Son Dakika
Güncel

Polonya Eski Devlet Başkanı Walesa: Polonya'yı AB'den Atmalılar

Polonya Eski Devlet Başkanı Walesa: Polonya\'yı AB\'den Atmalılar

– Polonya'da iktidardaki Hak ve Adalet Partisi'nin, (PIS) basın özgürlüğü kısıtlanmalarına yönelik yasa tasarısına dört gündür muhalefetin tepkisi gösterilerle sürerken, Polonya'nın önceki Devlet Başkanı Lech Walesa da Polonya'nın AB'den atılması gerektiğini söyledi.

19.12.2016 23:47

Polonya'da iktidardaki Hak ve Adalet Partisi'nin, (PIS) basın özgürlüğü kısıtlanmalarına yönelik yasa tasarısına dört gündür muhalefetin tepkisi gösterilerle sürerken, Polonya'nın önceki Devlet Başkanı Lech Walesa da Polonya'nın AB'den atılması gerektiğini söyledi.

Polonya'nın eski devlet başkanı, Nobel Barış Ödüllü Lech Walesa daha önce de yaptığı açıklamada PIS Hükümeti'nin politikaları sonucu baş gösteren kutuplaşmanın ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Polonya internet sitesi Politico ile yaptığı söyleşide Lech Walesa, Hak ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski'ye sert eleştiriler yönelterek "Kaczynski Anayasayı, güçler ayrılığı ilkesini ihlal ediyor. Tehlikeli ve sorumsuz biri. Bu işin sonu kötü olacak. Polonya aleyhinde konuşmayı sevmiyorum. Ama başka çarem yok. Bir klübün üyesi iseniz, onun kurallarına uymuyorsanız o klüpten atılırsınız. Sadece oy hakkından mahrum edilmek çok küçük bir şey. Bizi AB'den atmaları gerekir" diye konuştu. - Varşova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polonya Eski Devlet Başkanı Walesa: Polonya'yı AB'den Atmalılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement