Pzero'lar Singapur'un Işıkları Altında Parlayacak - Son Dakika
Güncel

Pzero'lar Singapur'un Işıkları Altında Parlayacak

Pzero\'lar Singapur\'un Işıkları Altında Parlayacak

Sezonun tek gece yarışı olmasıyla öne çıkan Singapur Grand Prix'sinde PZero Red ve PZero Yellow görev yapacak.

21.09.2012 16:38

Monako ve Kanada'dan sonra ilk kez bu iki kombinasyonun bir arada kullanılmasıyla da önem kazanan yarış Marina Bay pistinde 23 Eylül 2012 Pazar günü Türkiye saati ile 15:00'te koşulacak.

Türk Pirelli İzmit fabrikasında ürettiği F1 PZero ve Cinturato ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1'in tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, sezonun 14. yarışı olan Singapur Grand Prix'si hazırlıklarını tamamladı. Takımlar, 23 Eylül 2012 Pazar günü Marina Bay pistinde koşulacak olan ve sezonun tek gece yarışı olan Singapur Grand Prix'sinde PZero Yellow (yumuşak) ve PZero Red (süper yumuşak) lastiklerle mücadele edecek.

Yarış gece koşulacak olması hava sıcaklığının az da olsa düşmesini ve bununla birlikte asfalt sıcaklığının düşmesi anlamına gelse de, 5.073 metre uzunluğundaki pistte pilotlar %75 ile %90 arasında bir nemle mücadele etmek zorunda kalıyor. 61 turluk gece yarışı aynı zamanda sezonun yüksek viraj sayısına sahip yarışı olmasıyla da öne çıkıyor. 23 virajın yer aldığı cadde pisti aynı zamanda pürüzlü ve dalgalı yüzeyiyle de pilotların işini zorlaştırıyor. Tutunma limitlerinin oldukça düşük olduğu yarışta pilotlar bazı fren noktalarında 4,3 G'lik kuvvete maruz kalabiliyor. Saat yönünün tersine koşulan Singapur Grand Prix'si yaklaşık 2 saatlik süresiyle de oldukça zorlayıcı bir yarış olmasıyla öne çıkıyor.

Bol virajlı pistte pilotlar mümkün olduğunda geç fren yapıp, mümkün olduğunda erken ayağını frenden çekip bir an önce gaza basarak hızlanmak zorunda kalırken, asfalt yüzeyinin pürüzlü ve dalgalı olması ise pilotun önünde önemli bir engel oluşturuyor.

Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery "Singapur en çok sevdiğim yarışlardan biri. Bir kere yarışın gece olması ve pistin ışıklarla aydınlatılıyor olması göze hoş gelen bir parıltı ve ışığı beraberinde getiriyor. Diğer yandan aşırı nem, bol viraj ve pürüzlü pist yüzeyi gibi etkenler lastiklerimiz için önemli bir sınav niteliğinde. Aslında sadece lastiklerimiz için değil pilotlar, araçlar ve takımlar için de Singapur çok önemli bir sınav. Singapur aynı zamanda, ki en son 2008 yılında yaşandı, Güvenlik Aracı'nın yarışa girme olasılığının yüksek olduğu bir yarış. Bu da takımların tüm stratejilerinin alt üst olabileceği anlamına geliyor. takımların büyük bölümünün üç pitstop stratejisiyle yarışacağını tahmin ettiğimiz Singapur Grand Prix'sine Pirelli olarak ürün gamımızda yer alan altı adet PZero'dan en yumuşak iki lastiği getirdik. Oda; yumuşak PZero Yellow ve Süper Yumuşak PZero Red. Geçiş ihtimalinin düşük olduğu yarışta sıralama turlarında iyi bir derece yaparak ön sıralardan start almak önemli" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pzero'lar Singapur'un Işıkları Altında Parlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement