Ramazanda Aç Karnına Alışveriş Yapmayın - Son Dakika
Güncel

Ramazanda Aç Karnına Alışveriş Yapmayın

Ramazanda Aç Karnına Alışveriş Yapmayın

Uzmanlar, Ramazan ayında aç karnına alışveriş yapılmasının tüketiciyi ihtiyacından daha fazla ürün almaya yönelttiğini söyledi.

22.07.2012 13:55

Uzmanlar, Ramazan ayında aç karnına alışveriş yapılmasının tüketiciyi ihtiyacından daha fazla ürün almaya yönelttiğini söyledi.

Ramazan ayıyla birlikte vatandaşlar, alışveriş merkezlerine akın ediyor. Aç olarak alışveriş yapmanın tüketiciyi ihtiyacından fazla ürün almaya sevk ettiğini söyleyen uzmanlar, iftardan sonra tok karnına alışverişe çıkılmasını önerdi. Uzmanlar, alışverişin sabah saatlerinde yapılması veya iftardan sonraya bırakılması önerisinde bulundu. Aç karınla kan şekerinin düştüğünü belirten uzmanlar, bu durumun fazla ürün almakla birlikte doğru tercihi de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. İnsanların oruçlu ve açken doymayacağını, aldıklarının hepsini tüketebileceğini zannettiğini ifade eden uzmanlar, insanların ihtiyacından fazla alışveriş eğiliminde bulunmaması gerektiğini söyledi. Aç karınla yapılan alışverişin sağlığa zararlı gıdaya yönelttiğini vurgulayan uzmanlar, tüketicinin aldıklarını atmak istememesi ve yemesi sonucu rahatsızlanmaların meydana geldiğini kaydetti.

"LİSTEYİ BİR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLAYIN"

Uzmanlar, alışveriş sürelerinin kısa tutulması veya gündüz mutlaka alışveriş yapması gerekiyorsa akşamdan liste hazırlayıp bu listenin dışına çıkılmaması önerisinde bulundu.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), açlığın kan şekerini düşürerek sağlıklı düşünmeyi engellediğini açıkladı. Yetkililer, "Örneğin 1 kilogram domates ihtiyacınızı giderirken aç karınla alışveriş yaptığınızda bir de bakmışsınız iki veya üç kilogram domates alınabilir. Açıkta satılan peynir, zeytin, süt ve kıyma gibi gıdaların tercih edilmemesi gerek.

Bu tür gıdalar insan sağlığını tehdit ediyor" uyarısında bulundu.

ALIŞVERİŞTE ÖNCELİKLİ ALINACAK GIDALAR

Uzmanlar, sıcak havalarda alınan gıdaların bozuk olmamasına dikkat edilmesini istedi. Marketten alınan yiyeceklerin mutlaka soğut bir ortamda muhafaza edilmiş olmasına dikkat çeken uzmanlar, alışverişlerde ilk sırayı hemen bozulmayacak gıdalara yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Dondurulmuş ya da soğuk yerlerde muhafaza edilmesi gereken yiyeceklerin marketten çıkmaya yakın alınmasını öneren uzmanlar, alışveriş listesinde tok tutan gıdalar yer almasını önerdi. Uzmanlar, "Alışveriş yaparken, kepekli pirinç (esmer), Meyve (üzüm, muz, incir, kavun, hurma hariç),

bütün halinde patates, kuru baklagiller, kepekli makarna, bulgur gibi gıdalara alışverişte öncelik verin" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazanda Aç Karnına Alışveriş Yapmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement