Ressam Seval Meray'ın Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ressam Seval Meray'ın Resim Sergisi Açıldı

Ressam Seval Meray\'ın Resim Sergisi Açıldı

Seval Meray'ın "Atatürk Kıyafetleri ve Geleneksel Sanatlarımızın Kültürümüze Yansıması "isimli resim sergisi açıldı.

19.12.2012 10:15

Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisinde halkın beğenisine sunulan resim sergisinin açılışına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, 22-23. Dönem CHP Milletvekili Ali Oksal, Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aytekin İnç, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Kesmen ve kalabalık bir sanatsever grubu katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan ressam Seval Meray ' Tarsus'ta insanların sanata yaklaşımlarındaki içtenliği beni çok duygulandırıyor.' Dedi Meray ' bu sergimde Atatürk'ü, askeri kişilik, devlet adamlığı ve cumhuriyet döneminden toparlamaya çalıştığım değişik giysilerle yansıtmaya gayret ettim. Bana içtenlikle yardımlarını esirgemeyen ve her zaman destek olan Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.' Şeklinde konuştu.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan 'Burada çok değerli sanatçılarımızın çok değerli eserleri sergileniyor. Bu güzel ortamı hazırlayanlara bu güzel eserlere göz nurunu döken sanatçımıza teşekkür ediyorum.' Dedi. Tufan 'Tarsus'a geldiğinizde bir defa eğitim manasında, sosyal manada, sportif manada ve buraya geldiğimizde güzel sanatlar alanında da çok güzel işlere imza attığını görüyorsunuz. Ben burada Tarsus'un her şeyi hak ettiğini bu güzellikleri hak ettiğini düşünüyorum.' Diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan Ressam Seval Meray'a çiçek takdim etti.

Tarsuslu ressam Seval Meray'ın Geleneksel Türk Sanatlarından Minyatür, Tezhip ve Ebru çalışmalarından oluşan "Atatürk Kıyafetleri ve Geleneksel Sanatlarımızın Kültürümüze Yansıması "isimli resim sergisi 31 Aralık 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ressam Seval Meray'ın Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement