Rize Belediyesi'nden Bir İlk! - Son Dakika
Güncel

Rize Belediyesi'nden Bir İlk!

Rize Belediyesi\'nden Bir İlk!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından, Amerikalı Yazar Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

02.07.2012 11:11  Güncelleme: 11:08

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından Belediye Meclisinin aldığı kararla "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eseriyle Rizelilerin gönlünde taht kuran Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın kendi başkanlığı döneminde ilk kez bir kişiye verilen Fahri Hemşehrilik Beratı aynı zamanda Rize Belediyesi tarihinde ilk kez yabancı bir kişiye verilen Fahri Hemşehrilik Beratı oldu.

Rize Sahil Parkı'nda düzenlenen "En İyi Çay Demleme Yarışma" finalinden sonra ABD'li Yazar Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratını Eşi Reyhane Bakırcı ile birlikte veren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı burada yaptığı konuşmada, "Hemşehrilerime seslenerek bizim belediye olarak Fahri Hemşehrilik Beratı verme alışkanlığımız yoktur. Benim başkanlığım döneminde daha önce hiç verilmedi. Çok özel insanlara verilen bu beratı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birine ilk kez veriyoruz." dedi.

Çayımızın, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına yapmış olduğ katkıdan dolayı bütün hemşehrilerimizin adına Kadriye Hanım'a Fahri Hemşehrilik Beratı verdiklerini ifade eden Başkan Bakırcı, "Kadriye Hanım hepimizin ablası, kardeşidir. Artık hayırlı olsun. Sizler adına kendisine tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Eşi Reyhane Bakırcı tarafından takdim edilen Fahri Hemşehrilik Beratını alan "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eserinin sahibi ABD'li Yazar Katharine Branning ise konuşmasına "Merhaba Rizeli Dostlarım, Rizeliyim çok mutluyum" sözleriyle başlayınca alanı dolduran binlerce vatandaş tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Branning konuşmasını şöyle sürdürdü:Bir yabancı Türkiye'ye geldiğinde birçok yeni ses duyar. Fakat en önemli olan ses, çay karıştırma sesi. Bardaktaki kaşığın o meşhur sesi. Bu sesi tüm Türkiye'ye siz Rizeli dostlarım kazandırdınız. Bu sizin ellerinizin ve temiz kalbinizin ürünüdür. Burada çok güzel bir dil var.  Bu dili Türkiye'ye siz öğrettiniz. Çok sıcak ve zengin bir dil. Bu dil öyle bir dil ki kelimelerle konuşmanın daha ötesinde. Evet bu dil "Çay Dili"dir. Çay dili hergün her yerde herkese takdim edilen büyülü bardaklarla konuşan bir dil. Bu samimiyetin bir parçası olduğum için ve bana çay dilini öğrettiğiniz için çok çok teşekkür ederim.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize Belediyesi'nden Bir İlk! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement