"Rize Rap Fest 2" - Son Dakika
Güncel

"Rize Rap Fest 2"

"Rize Rap Fest 2"

Rize'de gençlik "Rize Rap Fest 2" ile coşmaya hazırlanıyor.

08.05.2012 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlki 2 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 700 kişinin doyasıya eğlendiği Rize Rap Fest organizasyonunun ikincisi, 13 Mayıs Pazar günü saat 14:00'de İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Bir Turgay Ayhan Organizasyonu olan ve Rize'de rap müzik dinleyen kitleden destek aldığı festivalde Şanışer, Beta ve Mozole Mirach'ın yanı sıra Rize'de rap müzik yapan isimler (Rapinya, Dejavu, Zodyak, Cephei, Scorap, Uras, Faktör & Hissiyat, Frenzy, Real, Ubuntu, Aposcal, Özgür, Mutix) Rize Underground olarak sahne alacaklar. Trabzon'dan gelecek olan Sixty One Crew grubunun break dance gösterileri ile renk katacağı festivalde setup başında ise DJ Evren bulunacak.

Festivalin sunuculuğunu ise Fox Tv'de yayınlanan ve Asuman Krause'nin sunduğu Var mısın, Yok musun? Yarışma programında şu an yarışmakta olan ve sempatik tavırlarıyla programın en sevilen yarışmacılarından biri haline gelen Murat Ali Alaç yapacak.

2008 yılında Miller Music World yarışmasında birincilik ödülü alan, Türkiye'de ciddi bir hayran kitlesine sahip olan ve 2011 yılında Rafet El Roman tarafından keşfedilen Şanışer (Sarp Palaur), Rafet El Roman destekli ve birlikte düetlerinin de yer aldığı "Açık ve Net" adlı ilk bandrollü albümünü piyasaya çıkartırken, Rap Fest 2 ile Rize'ye ikinci kez geliyor.

Şanışer gibi bir çok isimle ortak çalışmalar yapan ve 7 albüme imza atan Beta ise "Dokuz" adlı şarkısına çektiği kliple Yapımcı Osman Tan Erkır tarafından keşfedilip TV8 ekranlarında program yaparak hayran kitlesini arttırırken Rize'deki hayranlarıyla ilk kez buluşacak.

Rize'de üçüncü kez sahne alacak olan Mozole Mirach ise 2005 yılından itibaren Türkiye'de Rap'in en önemli isimlerinden Sagopa Kajmer ile yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekerken son albümü "Geri Çekil" ile Türk Rap müzik piyasasında kendisine önemli bir yer edindi.

Rize Rap Fest 2 ile ilgili bilgi veren Turgay Ayhan, destek anlamında zorluklarla karşılaştıkları ilk organizasyonlarının ardından 2 yıl aradan sonra yeniden Rize Rap Fest ile yaza merhaba diyeceklerini belirterek; "Amacımız elbette öncelikle Rize'de rap müzik yapan genç arkadaşlarımızın kendilerini ifade etmelerine ve tanıtmalarına olanak sağlamaktır. İlimizde rap müzik türüne yoğun bir ilgi olmasına rağmen bu tür organizasyonlar maalesef sık yapılmıyor. İlk organizasyonumuzda ciddi zorluklar yaşamıştık. Ancak beklemediğimiz bir kalabalıkla karşılaştık ve 2 yıldır da bir yenisi için talepler aldık. Büyüklerimiz desteklerini bizlerden esirgeseler de ve bu müzik türüne ön yargılı baksalar da ilimizde bu müziğe ilgi duyan genç kardeşlerimize fırsat vermek istiyoruz." dedi.

Edfa Turizm, Mis Lahmacun, İmza Bilgisayar, Akademi KPSS, Casper, Uzunoğlu Lahmacun ve Keleş Otel'in destekleriyle, Rap müzik piyasasında yer edinen ve Rize'de ciddi hayran kitlesi bulunan 3 önemli ismin sahne alacağı ve birbirinden farklı sürprizlerin yer alacağı festivalde Rize'de rap müzik ile ilgilenen isimler de kendi kemik kitlesiyle tekrardan buluşmuş olacak.

Ayrıntılı bilgi www.rizerap.com adresinden edinilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Rize Rap Fest 2' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement