Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu

Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu

ABD'de düşünce kuruluşu Rumi Forum'un geleneksel ''Barış ve Diyalog Ödülleri'', başkent Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu

25.10.2013 06:53

ABD'de kültürler ve dinler arası diyaloğa katkı sağlamaya dönük faaliyetler yürüten düşünce kuruluşu Rumi Forum'un geleneksel "Barış ve Diyalog Ödülleri", başkent Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Time dergisinin 2012 yılında "dünyadaki en etkili 100 kişi" arasında gösterdiği, dünyada açlığın sona erdirilmesinin ateşli bir savunucusu olan ve bu yönde gayretli çalışmalar yürüten dünyaca ünlü şef Jose Andres, "Toplum Hizmetine Olağanüstü Bağlılık" ödülüne layık görüldü.

İnsan hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınan, Lantos İnsan Hakları ve Adalet Vakfı Başkanı Annette Lantos da "Barışa Olağanüstü Bağlılık" ödülüyle onurlandırıldı.

Yaşayan en önemli entellektüeller arasında gösterilen ve ABD'deki Lincoln Üniversitesi tarafından "20. yüzyılın ikonu" seçilen, Afrika kıtası ve İslam üzerine çalışmalar yapan Binghamton Üniversitesi Küresel ve Kültürel Çalışmalar Enstitüsü Direktörü Dr. Ali Mazrui'ye de "Eğitime Olağanüstü Bağlılık" ödülü takdim edildi.

Törende Güney Afrika'nın Washington Büyükelçisi İbrahim Resul,  konuşma yaptı. Törende söz alan konuşmacılar, Rumi Forum'un çalışmalarından övgüyle söz ederken, kültürler ve dinlerarası diyaloğun önemini vurguladı.

Etkinliğin ardından Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ve ödül sahipleri, toplu fotoğraf çektirdi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement