Sabahattin Zaim Ümraniye'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sabahattin Zaim Ümraniye'de Anıldı

Sabahattin Zaim Ümraniye\'de Anıldı

Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i anma gecesi Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapıldı.

31.12.2012 08:28  Güncelleme: 09:01

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da katıldığı, Ümraniye Belediyesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin düzenlediği Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i anma gecesinde, Hocaların Hocası anıldı.

Ümraniye Belediyesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i anma gecesi Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sabahattin Zaim Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, AK Parti Gaziantep Eski Milletvekili Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in oğlu Doç. Dr. Halil Zaim, İSZÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Büyükabacı, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis üyeleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Kuran Tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

ADEM ESEN; BELEDİYE BAŞKANIMIZA BU ANMA TÖRENİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programda bir konuşma yapan Sabahattin Zaim Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, sözlerine bu programın hazırlanmasında çok büyük emeği olan Ümraniye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum diyerek başladı. Hem Sabahattin Zaim hocamızı anmamıza, hemde Üniversitemizi Ümraniyeli kardeşlerimize tanıtma fırsatı verdi dedi. Esen sözlerini şöyle sürdürdü; üniversitemizin kurucu vakfı ilim yayma vakfıdır, ilim yayma vakfının kurucularından olan değerli Hocamızın ismini böyle güzel bir üniversiteye verdiği için hocamın öğrencisi olarak ilim yayma vakfına da teşekkür ediyorum. Adem Esen, İslam ekonomisi ve faizsiz bankacılık üzerine ciddi çalışmalar yapan Sabahattin Zaim Hocamızın bu çalışmaları yüksek lisans ve doktora programlarında devam etmektedir dedi.

BAŞKAN HASAN CAN; SABAHATTİN HOCAMIZ İLİM VE HİKMET SAHİBİ BİR KİŞİYDİ

Programda söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bugün burada çok kıymetli hocamızı anmak için toplanmış bulunmaktayız. Böylesine değerli bir hocamızı hep birlikte anmaktan da mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum dedi. Başkan Hasan Can, sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün dünyamız, malumatın sonsuz derece yaygın bir şekilde sunulduğu, dilediğimiz malumatı dilediğiniz zamanda, dilediğimiz kadar bulduğumuz bir iletişim dünyasındayız. Ama çoğu zaman hikmet erbabının bir cümle ile ifade ettiğine ulaşmak için, o noktaya varmak için yıllarca uğraşıyoruz. Halbuki o hikmet sahibi büyük zatların, o ilim deryası zevatı muhteremin o hikmetli sözlerini söyle bir tefekkür etsek, belki bir çok sorunumuzu ciltler dolusu kitap okumadan çözmüş olacağız dedi.

Program protokol konuşmalarının ardından, Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, AK Parti Gaziantep Eski Milletvekili Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in oğlu Doç. Dr. Halil Zaim, İSZÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Büyükabacı, Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile ilgili hatıralarını konuklarla paylaştılar.

NUMAN KURTULMUŞ; SABAHATTİN HOCAMIZ TEVAZU SAHİBİ BİR İNSANDI

Programda bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şunları söyledi. Sözlerime başlarken Ümraniye Belediye Başkanımızı ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdiler. Ayrıca Sabahattin Zaim Üniversite Rektörü kıymetli arkadaşım Prof. Dr. Adem Esen'i de tebrik ediyorum. Bu sadece Sabahattin Hocayı hatırlamak noktasında gösterilen kadirşinaslık değil aynı zamanda Sabahattin Zaim Hocanın sonraki nesillere anlatılması bakımından da önemli bir toplantıdır. İstanbul ve Türkiye'nin bir çok yerinde hocamızın vefatının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen bir takım güzel toplantılar tertipleniyor, bu toplantılarda kendisini bir kez daha hayırla yad ediyoruz, rahmet diliyoruz, bir kere daha yaptığı büyük hizmetleri hatırlıyoruz. Sabahattin hocamla hem öğrencisi hem de asistanı olarak çalışma fırsatı buldum. Hocanın hayatında ne görüyorsunuz derseniz modernleşmeyi mutlak manada batılılaşmak anlayan, değerlerimizden uzaklaşmak anlayan bu yönetici elitlere ve söz de entelektüellere karşı kendi ruh dünyamızı, kendi zihniyet dünyamızı, kendi medeniyet dünyamızı ete kemiğe bürünmüş şekli nedir derseniz o Sabahattin Zaim'dir. Türkiye'nin o zor şartları içerisinde İstanbul Üniversitesi gibi bir yerde kendisini herkese kabul ettirerek fevkalade başarılı bir akademisyen olmasının temelinde, şahsiyetinin sağlamlığının ötesinde bir de bilimsel bakımdan güçlülüğü yatıyor.

Sabahattin hocanın kişiliğini sabaha kadar anlatsak yeridir. Sabahattin hoca olgun insanı, kamil insani, güzel insanın üstünde o güzel insanın ortalama İslam ahlakına sahip bir insan olarak tarif ediyor. Bizde Sabahattin hocayı güzel olarak değil insan-ı Kamil olarak tanımlasak eksik ve hata yapmış olmayız. Sabahattin hocanın fevkalade büyük özellikleri var, ilim sahibiydi, tevazu sahibiydi, insanlarla iyi ilişki kurabiliyordu, gittiği her yerde insan yetiştirmeye çalıştı. Hikmetle konuşuyor, irfanla konuşuyor. Çünkü zihni sağlam, fikri sağlam, kalbi sağlam. Benim hocamdan öğrendiğim çok şaşalı sözler söylemek değil, yalın söylemek. Yalın söylemekte yalın düşünmektir dedi.

Konuşmaların ardından Sabahattin Zaim Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a katılımlarından dolayı bir hediye takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabahattin Zaim Ümraniye'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement