Safra kesesinden 32 taş çıktı - Son Dakika
Güncel

Safra kesesinden 32 taş çıktı

Safra kesesinden 32 taş çıktı

SELCAN BAYAR - Şiddetli karın ağrısı şikayeti ile Ahlat Devlet Hastanesine başvuran hastanın safra kesesinden misket büyüklüğünde 32 taş çıkarıldı.

12.11.2013 11:21

SELCAN BAYAR - Şiddetli karın ağrısı şikayeti ile Ahlat Devlet Hastanesine başvuran hastanın safra kesesinden misket büyüklüğünde 32 taş çıkarıldı.

İlçeye bağlı Alakır köyünde yaşayan Tahsin Doğan (55), şiddetli karın ağrısı, bulantı, hazımsızlık ve sırt ağırısı şikayeti ile Ahlat Devlet Hastanesine müracaatta bulundu.

Genel Cerrahi polikliniğinde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından safra kesesinde taş olduğu tespit edilen Doğan, Op. Dr. Ali Söylemez tarafından ameliyata alındı.

Yaklaşık bir saat süren ameliyatla Doğan'ın safra kesesinden her biri misket büyüklüğünde 32 taş çıkartıldı.

Op. Dr. Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastasının iki gün süren karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, yapılan tetkiklerin ardından safra kesesinde taş olduğu ve bir tanesinin safra kanalını tıkadığını belirlediklerini söyledi.

Bunun üzerine Doğan'a acil ameliyat önerdiklerini ve gerekli hazırlıkların ardından ameliyata aldıklarını anlatan Söylemez, şöyle konuştu:

"Hastamızın yüksek tansiyonu vardı. Gerekli hazırlıkları yaparak, üç saat içerisinde ameliyata aldık. Ertesi sabah hastamızı ayağa kaldırdık. Ameliyatı başarılı geçti. Safra kesesi tamamen taşla doluydu, bu taşlardan biri kanalı tıkamıştı ve safra kesesi patlamak üzereydi. Hastamızda taş komplikasyon yapmış ve kanalı tıkamıştı. Safra akmadığı için şişmiş ve bir müddet sonra iltihaplanmaya başlamış. Şimdi gayet iyi durumda."

Sağlığına kavuşan Doğan da aniden rahatsızlanınca hastaneye başvurduğunu bildirerek, "Doktor, safra kesesinde taş olduğunu ve acilen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatla safra kesemden 32 tane taş çıkardı. Doktorumun başarılı olduğunu bildiğim için herhangi bir yere gitmeden burada ameliyat oldum. Şimdi sağlığıma kavuştum, çok rahatım. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Safra kesesinden 32 taş çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement