Saldırıya Uğrayan Üniversiteli İçin Hastane Bahçesinde Eylem - Son Dakika
Güncel

Saldırıya Uğrayan Üniversiteli İçin Hastane Bahçesinde Eylem

Saldırıya Uğrayan Üniversiteli İçin Hastane Bahçesinde Eylem

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğrayıp dövülmesine tepki gösteren KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler, arkadaşlarının tedavi gördüğü Fatih Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.

23.09.2014 16:23

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğrayıp dövülmesine tepki gösteren KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler, arkadaşlarının tedavi gördüğü Fatih Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. Beyin kanaması geçiren öğrencinin babası Emin Göre, saldırganların fotoğraflarını yırttı, "Adalet istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğraması, KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler ve öğrencinin ailesinin katılımıyla bir kez daha kınandı. Başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçiren Metehan Tuna Göre'nin tedavi gördüğü Fatih Devlet Hastanesi bahçesinde yaşananlara tepki için eylem düzenlendi.

KATİLLERİN ARKASINI SIVAZLAMAYA SON VERİN

'Mete için adalet için hepimiz tanığız' yazılı pankart açan öğrenci grubu adına konuşan Anıl Zengin, "KTÜ yönetimine sesleniyoruz. Bu saldırganlar KTÜ öğrencisidir. Üniversitemize kasten insan öldürmeye teşebbüs eden caniler giremez. Soruşturma ve cezai işlemleri derhal başlatın. Mete'nin başına gelenlerin başkasının başına gelmemesi için KTÜ Öğrenci Derneği'ni derhal kapatın, katillerin arkasını sıvazlamaya son verin" dedi.

AİLE DE EYLEME KATILDI

Olay sonrasında gözaltına alınan kişilerin üniversitedeki bazı öğretim görevlileri ile birlikte çekinilmiş fotoğraflarını da gösteren öğrencilere, saldırıya uğrayan Göne'nin ailesi de destek verdi. Metehan Tuna'nın annesi Aliye Göre gözyaşlarına boğuldu, baba Emin Göre ise saldırganlara ait fotoğrafları yırtarak isyan etti.

Oğlunun suçsuz olduğunu kaydeden baba Emin Göre, saldırganların dışarıda gezdiğini belirterek, "Benim çocuğum burada yatıyor. Ona bunları yapanlar dışarıda geziyor. Benim oğlum hiç kimseye bir şey yapmadı. Oğluma saldıran o kişi üniversitede dekanla birlikte fotoğraf çektiriyor. Adalet bu mu? Bunların cezalandırılmasını istiyorum. Adalet bunun hesabını sormazsa ben soracağım" dedi. KTÜ Öğrenci kolektifi grubu üyesi öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi olan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi Metehan Tuna Göre, önceki gece geç saatlerde, Kanuni Kampüsü yakınındaki Kalkınma Mahallesi'nde karşıt görüşlü bir grubun saldırısına uğradı. Göre başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Fatih Devlet Hastanesi' nde tedavisi sürdürülen Göre'nin KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

Bu arada olayın ardından gözaltına alınan 3 kişiden A.M. tutuklandı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saldırıya Uğrayan Üniversiteli İçin Hastane Bahçesinde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement