Samatya Saldırganı Güvenlik Kamerasında - Son Dakika
Güncel

Samatya Saldırganı Güvenlik Kamerasında

Samatya Saldırganı Güvenlik Kamerasında

Ermeni kadınları hedef alan zanlı, cinayet öncesi ve sonrasında güvenlik kamerasına yakalandı.

04.03.2013 16:45

Ermeni kadınları hedef alan zanlı, cinayet öncesi ve sonrasında güvenlik kamerasına yakalandı. Zanlının, yolda hurdacıyla sohbet eden bir kadını gözüne kestirdiği, ancak sohbet uzun sürünce hedef değiştirip Maritsa Küçük'ü öldürdüğü ortaya çıktı.

Ermeni kökenli 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ün 28 Aralık tarihinde bıçakla öldürülmesi ve 4 kadına saldırı olayının zanlısı olarak aranan Murat N., Fatih'te yakalandı. Son dönemde, özellikle yaşlı Ermeni kadınlara yönelik saldırıların artması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili araştırma başlattı. Öldürülen Maritsa Küçük'ün çantasında bulunan bir zarfta kan izi tespit eden polisler, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Küçük'ün evinin bulunduğu sokaktaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlının görüntüsüne ulaştı. Zanlının, yolda hurdacıyla sohbet eden bir kadını gözüne kestirdiği, ancak sohbet uzun sürünce hedef değiştirip Maritsa Küçük'ü öldürdüğü ortaya çıktı. Sokakta yürürken ve Küçük'ü beklerken kameraya yakalanan zanlının yakalanması için 710 polis görevlendirildi. Çevredeki 80'e yakın kamera görüntüsünü toplayan polis, olayla bağlantılı 15'e yakın şüpheli gözaltına alındı. Ancak DNA'sı tutmadığı için serbest bırakıldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarından eşkali belirlenen zanlının ise Ermeni kökenli olduğu tespit edildi. Fatih, Kumkapı ve çevresindeki bekar evlerinde kaldığı belirlenen zanlının yakalanması için polis harekete geçti. 40 yaşındaki zanlı Murat N., Fatih Vefa'da kaldığı bir pansiyon odasında yakalandı. Öldürülen Ermeni kadına ait zarfta bulunan kan örneğinin zanlının kan örneğiyle eşleştiği görüldü. Ayrıca, görgü şahitleri saldırganı teşhis etti. Anne, baba ve kız kardeşi öldüğü öğrenilen zanlının, Roman bir kadınla anlaşmalı evlilik yaptığı ve halen evli olduğu öğrenildi. Zanlının gasp ettiği ziynet eşyalarını Beyazıt'ta bir kuyumcuya sattığı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlı sorguya alındı. Gasp suçundan sabıkalı ve işsiz olduğu öğrenilen zanlının, suçunu kabul etmediği öğrenildi. Emniyetten çıkarken basın mensuplarının soruları üzerine, "Hatırlamıyorum" diyen zanlının, polis aracında adliyeye götürülürken suçunu kabul ettiği ifade edildi.

Öte yandan, zanlının yakalandığı pansiyonun sahipleri gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samatya Saldırganı Güvenlik Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement