Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ebru Halı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ebru Halı Yaptı

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ebru Halı Yaptı

İSO 11.Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nde Royal Halı standını ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ebru Halı yaptı

19.12.2012 16:52

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından organize edilen "İSO 11.Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi"nin açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, katılımcı firmaların standlarını gezdi. Royal Halı & Pierre Cardin Halı'nın standını da ziyaret eden Bakan Ergün, inovasyon ve Ar - Ge çalışmalarında halı sektörünün öncü firması olan Royal Halı'nın Ebru Halı modellerini çok beğendi. Royal Halı'nın, Türk el sanatının halıyla birleştirdiği Ebru Halı hakkında yetkililerden bilgiler alan Bakan Ergün, daha sonra platforma geçerek Ebru sanatını halıya uyguladı.

Royal Halı, Ebru Halı gösterisi ile katılımcılarında yoğun ilgisiyle karşılaştı. Royal Halı, standı ezen ziyaretçilere birebir Ebru Halı yapma imkanı sunarken, ziyaretçiler de kendilerine özel oluşturdukları ebru motiflerini halıda görme fırsatı buldular. Royal Halı'nın Ebru Halı Yetkilileri sergiledikleri gösteride geçmişten gelen Ebru Sanatı'na olan ilginin kaynağı ve renklerin suyun üzerinde aldığı motiflerin nasıl halıya uyarlandığı konularında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ebru Halı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement