Sancaktepe'de Yatırımlara Devam - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'de Yatırımlara Devam

Sancaktepe\'de Yatırımlara Devam

Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.

17.07.2012 11:30

Sancaktepe Belediyesi, Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi'nin temelini düzenlenen törenle attı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geleneksel mimarinin tercih edildiği projede öğretici ve dinlendirici kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Sancaktepe Belediyesi gençlere yönelik sürdürdüğü yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Merve Mahallesi'nde 2 bin 600 metrekarelik bir alana kurulacak Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi'nin temeli vatandaşların da katıldığı bir törenle atıldı. Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi'nin gelenek ile modernin buluşması olduğunu ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, proje kapsamında öğretici ve dinlendirici kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydetti. Temel atma töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Biliyorsunuz eski konaklar aynı zamanda adı konulmamış bir akademi hüviyeti taşırdı. İnsanlar bu konaklarda bir araya gelerek devrin önemli bilginlerini, şairlerini, aydınlarını, musikişinaslarını dinler, sohbetlerinden istifade ederlerdi. Bunun modernize edilmiş hali Sancaktepe konağıdır" dedi. Başkan Erdem, gençlere yönelik söyleşiler, kurslar, kültürel etkinlikler yapılacağını ifade ettiği merkezin ilçedeki gençlerin en önemli etkinliklerin de adresi olacağını söyledi.

Kaymakam Feyzullah Özcan ise, gençliğe değer vermenin önemine dikkat çekerek, Sancaktepe Belediyesinin geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlik için çok önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Özcan, "Spor, eğitim ve kültür alanında gençleri ruhsal ve bedensel açıdan geliştirecek aktivitelerin yapacağı bu mekânının ilçemize kazandırılmasını çok anlamalı buluyorum" dedi.

Programa katılan İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptığı kısa konuşmada merkezi hükümet olarak gençlere yönelik büyük yatırımlar yapıldığı ifade ederek, geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlere kültürel anlamda değerlerimizi aktarmak zorunda olduğumuzu belirtti. Programın diğer bir konuğu olan İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol ise eğitim ve kültür alanında gençlere hizmet verecek merkezin ilçenin ve ülkenin geleceğine yatırım olacağını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından Başkan İsmail Erdem konuklarla birlikte merkezin temeline konulacak harcın butonuna basarak ilk çalışmayı başlattı.

Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi

İki katlı ve 2 ayrı binadan oluşan konağın iç dizaynı geleneksel motiflerden seçildi. 2 bin 600 metrekarelik alanda yapılacak konaklardan birinde eğitim ve kulüp çalışmaları yapılırken diğeri ise kafeterya ve restaruant amaçlı kullanılacak. İçinde sosyal tesis ve restaruant bulunan konakta ailece nezih bir atmosferde yemek programı yapmak mümkün olacak. Ayrıca gençler için eğitsel çalışmalar, çalışma atölyeleri, söyleşi ve imza günlerinin de yapılacağı merkezde müzik dinletileri de yapılabilecek. Sancak Konağı ve Gençlik Merkezi'nin bulunduğu alandaki yeşil doku ve çevre düzenlemesi de oldukça özenle hazırlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sancaktepe'de Yatırımlara Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement