Sanders: 8 Milyonla Tarihi Protesto - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Sanders: 8 Milyonla Tarihi Protesto

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Senatör Sanders, 'Krallara Hayır' protestolarına 8 milyon katılım olduğunu duyurdu.

(ANKARA) -ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, hafta sonu ABD genelinde düzenlenen "Krallara Hayır" protestolarına yaklaşık 8 milyon kişinin katıldığını belirterek, bunun "Amerikan tarihinde tek gün süren en büyük siyasi protesto" olduğunu söyledi.

ABD'li Senatör Sanders, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, protestoların "otoriterliğe, oligarşiye ve sonsuz savaşa karşı güçlü bir mesaj verdiğini" ifade etti.

Sanders "Bu hafta sonu 'Krallara Hayır' mitinglerine katılan yaklaşık 8 milyon kişiyi tebrik ediyorum, bu, Amerikan tarihinde tek gün süren en büyük siyasi protesto. Amerikan halkı yüksek sesle ve net bir şekilde şunu söylüyor: otoriterliğe hayır, oligarşiye hayır ve sonsuz savaşa hayır" dedi.

Kaynak: ANKA