Şantiyede Teravih - Son Dakika
Güncel

Şantiyede Teravih

Şantiyede Teravih

Eski Yalova Yolu üzerindeki cami bir türlü tamamlanamıyor.

02.08.2012 21:56  Güncelleme: 21:53

Bursa'nın lüks konutlarının bulunduğu, Demirtaş ve Panayır mahalleleri arasında kalan kentsel yaşam alanlarının yanı başındaki caminin inşaatı uzun zamandır sürüyor. Halen kaba inşaat halinde olan caminin cemaati, daha fazla bekleyemeyip teravih namazlarını şantiyede kılmaya başladı.

Durum, HAS Parti'nin geleneksel olarak sürdürdüğü teravih sonrası su dağıtımıyla ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre; arazi, iş adamı Cavit Çağlar tarafından ibadethane inşa edilmesi için bağışlanmış ve bir yardım derneği kurularak mescit yapımına başlanmış. Caminin ana yol üzerinde bulunması ve yakın bölgede kalabalık mahalleler bulunmaması sebebiyle inşaat pek mesafe alamamış.

Civarda 'residence' diye nitelendirilen binlerce lüks konut bulunduğu ve caminin hemen yanı başında onlarca katlık binalar yükseldiğini paylaşan cami cemaati bölgede faaliyet gösteren yatırımcı şirketlere tepkili. Caminin beton katlarına hasırlar sererek namaz kıldıklarını anlatan cemaat mensupları, bölgenin bir yaşam alanı olduğuna dikkat çekerek, konut üretimiyle büyük ticaret hacmine sahip bölgedeki yatırımcı şirketlerin vatandaşın bu sosyal ihtiyacını karşılaması gerektiğini ifade ediyor.

Vatandaştan konuya ilişkin bilgi alan İl Başkanı Ali Mollasalih ise yaptığı açıklamada, kentsel bölgeler inşa edilirken sosyal ihtiyaçların da karşılanması gerektiğini söyleyerek, mağdur cemaat mensuplarının haklı taleplerini desteklediklerini bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şantiyede Teravih - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement