Sarıkamış Destanı Konferansı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Destanı Konferansı Gerçekleştirildi

Sarıkamış Destanı Konferansı Gerçekleştirildi

Sarıkamış Destanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in katılımıyla gerçekleştirilen konferansta tekrar masaya yatırıldı ve mağlubiyete sebep olan hataları ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar bütün yönleri ile ele alındı.

25.10.2013 20:31  Güncelleme: 20:29

Tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan, Çanakkale Zaferi'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen Sarıkamış Destanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ'in katılımıyla gerçekleştirilen konferansta tekrar masaya yatırıldı ve bu destanın bilinmeyen yönleri, kahramanlıkları, mağlubiyete sebep olan hataları ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar bütün yönleri ile ele alındı. Konferans, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel EROĞLU'nun, Müsteşar Yrd. Sayın Mustafa ELDEMİR'in, DSİ Genel Müdürü Sayın Akif ÖZKALDI'nın, Bakanlığımıza bağlı kurumların Genel Müdürlerinin ve çok sayıda personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansta Prof. Dr. Bingür Sönmez, araştırmaları ile Sarıkamış Destanı'nın hiç bilinmeyen taraflarını aktardı. Sanatçı Özhan Eren'in ise bestesini yaptığı müzikler eşliğinde Sarıkamış'ın izlerini yansıtan görüntüler verildi.

Konferansın ardından kısa bir konuşma yapan EROĞLU, böyle anlamlı konferanstan dolayı ilgililere teşekkür etti. Kendisinin de bir tarihçi olduğunu hatırlatan EROĞLU, Sarıkamış'ta çok büyük acılar yaşandığını, çocuk yaştaki gençlerin, ayağında çoraplar, üzerlerinde yazlık gömleklerle harp etmesinin ne kadar destansı hareketler olduğunu dile getirdi. Eroğlu, "Bugün bu millet ayaktaysa, onların sayesinde var." diye konuştu. Bakan EROĞLU, Sarıkamış Destanı olmasaydı Çanakkale Zaferi'nin olamayacağına dikkat çekerek, bu destanların yazıldığı yerlerde bakanlık olarak yapılan çalışmalardan bahsetti. EROĞLU, Çanakkale'de muhteşem bir tanıtım merkezi kurduklarını belirterek, Allahu Ekber Dağlarını da milli park ilan edildiğine değindi. Bakan EROĞLU, katkılarından dolayı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ'e günün anısına bir plaket hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sarıkamış Destanı Konferansı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement