Sayıştay Başkanından Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Sayıştay Başkanından Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Sayıştay Başkanından Vali İrfan Balkanlıoğlu\'na Ziyaret

Sayıştay Başkanlığınca, Güral Termal Otel'de 16 Haziran 02 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen "Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştay'ına katılmak üzere ilimize gelen Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

19.06.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel'i Valilik binası önünde karşılayan Vali Balkanlıoğlu ''Sizi Afyonkarahisar'da görmekten ve nazik ziyaretlerinizden dolayı çok mutlu olduk''dedi.

Daha sonra ziyaret defterini imzaladıktan sonra makama geçen Sayıştay Başkanı Akyel ''Ev sahipliğinden dolayı Vali Balkanlıoğlu'na teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'da olmak beni kurumumuz çalışanlarını çok mutlu etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir kurum olan Sayıştay, anayasal ve yasal çerçevede görev yapmaktadır. Anayasa gereği devletin tüm gelir ve giderlerini incelemekte ve kontrol etmektedir. Sayıştay olarak kanunumuzun getirmiş olduğu görev ve yetkileri yerine getirebilmek için sık sık eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bu eğitimlerimizden birini de Afyonkarahisar'da başlattık, sağ olsun Sayın Valimizde çalıştayımızın açılışına katıldı. Burada da çalıştayımızın amacına ulaşacağını ve verimli olacağına inanıyorum. Afyonkarahisar her şeyiyle çok güzel bir ildir. Daha öncede İscehisar'da kaymakam olarak görev yaptım. O dönemden bu güne kadar Afyonkarahisar'la olan irtibatımız devam ediyor. Bu manada Afyonkarahisar'lılar ve İscehisarlılar başta olmak üzere herkese saygı ve selamlarımı gönderiyorum.''dedi.

Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu ''Afyonkarahisar termalin başkenti olunca ve birçok beş yıldızlı oteli bünyesinde barındırınca Türkiye'nin termal kongre, turizm, toplantıların yapıldığı ve özel ile kamu sektörünün hizmet içi eğitim merkezi haline geldi. Sayıştay'da ilimizde bir çalıştay gerçekleştirmektedir. Sayıştay ülkemiz için çok önem arz ediyor. Sayıştay kamunun mal ve mülkünü, para ve para hükmündeki gelirini ve değerlerini sayar, döker ve denetler. Devletin şeffaflık ve doğruluk gibi ilkelerini ifa eder. Kamunun milletin parasını harcarken, uygun ve yerinde işlem yapılıp yapılmadığını kontrol eder, eğer uygunsuz işlem yapıyorsa savcılığı suç duyurusu bulunmak gibi görevleri yerine getirir. Yüksek yargı niteliği olan Sayıştay kanuna, tüzüğe ve yönetmeliğe uygun olmayan işlemlere ceza verme yetkisi de vardır. Önceki adı Divan-ı Muhasebat olan Sayıştay'ın kuruluşunun bu yıl 151. yılını kutluyoruz. Sayıştay'da çalışan denetçilerinde kamuya dönük harcamaları denetlemekle yükümlülerdir. Bu denetçilerin gelişen ve değişen çağa ayak uydurmak için Sayıştay'ın düzenlediği hizmet içi eğitim ve çalıştayları yerinde buluyorum. Kendilerine böyle bir çalıştayın düzenlenmesinde Afyonkarahisar'ı seçmesinden dolayı meslektaşım Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel'e teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.''dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sayıştay Başkanından Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement